Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lody melonowe"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35937
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 155
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 268
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 319
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35937
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 155
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 268
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 319
Składniki
Melon umyj, obierz ze skórki. Usuń nasiona. Miąższ pokrój na małe kawałeczki. Przełóż do miski.
Lentilki rozdrobnij mikserem, okruchy wsyp do melona. Wlej śmietankę i dokładnie wymieszaj. Przelej płyn do plastikowego pojemnika, nakryj i wstaw go do zamrażarki.
Po kilku godzinach, kiedy lody zamarzną, pokrój je na kawałki wielkości herbatników. Każdy obłóż z obu stron ciasteczkami i od razu serwuj.
<strong>Przepis nadesłała Ewelina Modelewska z Woli Miedniewskiej</strong>Źródło: Takie jest życie