Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 52
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 742
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 65
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 52
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 742
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 65
Składniki
Banany obieramy ze skórki, kroimy w plastry. Truskawki obieramy z szypułek. Truskawki i banany wkładamy do woreczka foliowego a następnie na godzinę do zamrażalki.
Owoce przekładamy do blendera, dodajemy likier oraz mleko, miksujemy na gładką masę. Przelewamy do plastikowego pojemnika, umieszczamy w zamrażarce, aż lody całkowicie się zamrożą. Lody należy wyjąć 10 min przed podaniem, aby łatwiej było formować kulki.