Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 132
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 132
Składniki
Banany obieramy ze skórki, kroimy w plastry. Truskawki obieramy z szypułek. Truskawki i banany wkładamy do woreczka foliowego a następnie na godzinę do zamrażalki.
Owoce przekładamy do blendera, dodajemy likier oraz mleko, miksujemy na gładką masę. Przelewamy do plastikowego pojemnika, umieszczamy w zamrażarce, aż lody całkowicie się zamrożą. Lody należy wyjąć 10 min przed podaniem, aby łatwiej było formować kulki.