Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 813
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 505
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 813
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 505
Składniki
Brzoskwinie umyj, obierz, przekrój na pół. Zagotuj szklankę wody z cukrem i nasionkami z wanilii. Wrzuć połówki brzoskwiń i gotuj je 2-3 minuty. Delikatnie wyjmij, osącz, ostudź. Maliny przebierz, duś aż odparuje sok. Przetrzyj przez sito, by oddzielić pesteczki, ostudź. Do pucharków nałóż kulki lodów. Udekoruj brzoskwiniami, sosem malinowym i orzeszkami