Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś z migdałami i ze szpinakiem baby"
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 161
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1884
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14655
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19710
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 161
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1884
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14655
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19710
Składniki
Ugotuj bulion: Pokrój cebule, koper i imbir. Zagotuj 5 szklanek wody z winem, pokrojonymi warzywami, solą i pieprzem. Zmniejsz ogień. Gotuj ok. 30 minut, przecedź.
Umyj płaty i włóż do podłużnego garnka (lub gęsiarki). Zalej bulionem (powinien przykryć rybę, w razie potrzeby dodaj wody). Doprowadź do wrzenia, gotuj na małym ogniu ok. 20 minut. Odstaw na godzinę.
Opłucz szpinak pod bieżącą wodą, dokładnie osusz. Płatki migdałów podpraż na suchej patelni.
Wyjmij ostrożnie z bulionu ostudzoną rybę i ułóż na półmisku skórą do góry. Teraz łatwo zdejmiesz skórę. Dookoła ryby ułóż listki szpinaku. Łososia posyp płatkami migdałów i posiekanym koperkiem. Podawaj z cząstkami cytryny i pieczonymi ziemniakami.Źródło: Olivia