Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś z migdałami i ze szpinakiem baby"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Ugotuj bulion: Pokrój cebule, koper i imbir. Zagotuj 5 szklanek wody z winem, pokrojonymi warzywami, solą i pieprzem. Zmniejsz ogień. Gotuj ok. 30 minut, przecedź.
Umyj płaty i włóż do podłużnego garnka (lub gęsiarki). Zalej bulionem (powinien przykryć rybę, w razie potrzeby dodaj wody). Doprowadź do wrzenia, gotuj na małym ogniu ok. 20 minut. Odstaw na godzinę.
Opłucz szpinak pod bieżącą wodą, dokładnie osusz. Płatki migdałów podpraż na suchej patelni.
Wyjmij ostrożnie z bulionu ostudzoną rybę i ułóż na półmisku skórą do góry. Teraz łatwo zdejmiesz skórę. Dookoła ryby ułóż listki szpinaku. Łososia posyp płatkami migdałów i posiekanym koperkiem. Podawaj z cząstkami cytryny i pieczonymi ziemniakami.Źródło: Olivia