Do góry

Desery Przepis na:

Łosoś z migdałami i ze szpinakiem baby

Łosoś z migdałami i ze szpinakiem baby

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7982

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Łosoś z migdałami i ze szpinakiem baby"

Składniki

  • 1,5 kg filetów z łososia (1-2 płaty)
  • szklanka białego wytrawnego wina
  • 2 cebule
  • bulwa kopru włoskiego
  • 2 cm świeżego imbiru
  • łyżeczka soli
  • kilka ziaren czarnego pieprzu
  • 40 g szpinaku baby (lub sałaty)
  • koperek
  • 1/2 szklanki płatków migdałów
  • 2 cytryny
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Łosoś z migdałami i ze szpinakiem baby

Przygotowanie

  1. Ugotuj bulion: Pokrój cebule, koper i imbir. Zagotuj 5 szklanek wody z winem, pokrojonymi warzywami, solą i pieprzem. Zmniejsz ogień. Gotuj ok. 30 minut, przecedź.

  2. Umyj płaty i włóż do podłużnego garnka (lub gęsiarki). Zalej bulionem (powinien przykryć rybę, w razie potrzeby dodaj wody). Doprowadź do wrzenia, gotuj na małym ogniu ok. 20 minut. Odstaw na godzinę.

  3. Opłucz szpinak pod bieżącą wodą, dokładnie osusz. Płatki migdałów podpraż na suchej patelni.

  4. Wyjmij ostrożnie z bulionu ostudzoną rybę i ułóż na półmisku skórą do góry. Teraz łatwo zdejmiesz skórę. Dookoła ryby ułóż listki szpinaku. Łososia posyp płatkami migdałów i posiekanym koperkiem. Podawaj z cząstkami cytryny i pieczonymi ziemniakami.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń