Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś z migdałami i ze szpinakiem baby"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30979
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3665
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5068
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30979
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3665
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5068
Składniki
Ugotuj bulion: Pokrój cebule, koper i imbir. Zagotuj 5 szklanek wody z winem, pokrojonymi warzywami, solą i pieprzem. Zmniejsz ogień. Gotuj ok. 30 minut, przecedź.
Umyj płaty i włóż do podłużnego garnka (lub gęsiarki). Zalej bulionem (powinien przykryć rybę, w razie potrzeby dodaj wody). Doprowadź do wrzenia, gotuj na małym ogniu ok. 20 minut. Odstaw na godzinę.
Opłucz szpinak pod bieżącą wodą, dokładnie osusz. Płatki migdałów podpraż na suchej patelni.
Wyjmij ostrożnie z bulionu ostudzoną rybę i ułóż na półmisku skórą do góry. Teraz łatwo zdejmiesz skórę. Dookoła ryby ułóż listki szpinaku. Łososia posyp płatkami migdałów i posiekanym koperkiem. Podawaj z cząstkami cytryny i pieczonymi ziemniakami.Źródło: Olivia