Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś z migdałami i ze szpinakiem baby"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10715
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3386
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10715
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3386
Składniki
Ugotuj bulion: Pokrój cebule, koper i imbir. Zagotuj 5 szklanek wody z winem, pokrojonymi warzywami, solą i pieprzem. Zmniejsz ogień. Gotuj ok. 30 minut, przecedź.
Umyj płaty i włóż do podłużnego garnka (lub gęsiarki). Zalej bulionem (powinien przykryć rybę, w razie potrzeby dodaj wody). Doprowadź do wrzenia, gotuj na małym ogniu ok. 20 minut. Odstaw na godzinę.
Opłucz szpinak pod bieżącą wodą, dokładnie osusz. Płatki migdałów podpraż na suchej patelni.
Wyjmij ostrożnie z bulionu ostudzoną rybę i ułóż na półmisku skórą do góry. Teraz łatwo zdejmiesz skórę. Dookoła ryby ułóż listki szpinaku. Łososia posyp płatkami migdałów i posiekanym koperkiem. Podawaj z cząstkami cytryny i pieczonymi ziemniakami.Źródło: Olivia