Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś z migdałami i ze szpinakiem baby"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 644
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1357
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458277
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1602
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2357
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 644
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1357
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458277
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1602
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2357
Składniki
Ugotuj bulion: Pokrój cebule, koper i imbir. Zagotuj 5 szklanek wody z winem, pokrojonymi warzywami, solą i pieprzem. Zmniejsz ogień. Gotuj ok. 30 minut, przecedź.
Umyj płaty i włóż do podłużnego garnka (lub gęsiarki). Zalej bulionem (powinien przykryć rybę, w razie potrzeby dodaj wody). Doprowadź do wrzenia, gotuj na małym ogniu ok. 20 minut. Odstaw na godzinę.
Opłucz szpinak pod bieżącą wodą, dokładnie osusz. Płatki migdałów podpraż na suchej patelni.
Wyjmij ostrożnie z bulionu ostudzoną rybę i ułóż na półmisku skórą do góry. Teraz łatwo zdejmiesz skórę. Dookoła ryby ułóż listki szpinaku. Łososia posyp płatkami migdałów i posiekanym koperkiem. Podawaj z cząstkami cytryny i pieczonymi ziemniakami.Źródło: Olivia