Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Makaron z kulkami mozzarelli"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 93203
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1881
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5698
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5680
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 93203
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1881
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5698
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5680
Składniki
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku. Kulki sera mozzarella wymieszaj z oliwą z oliwek oraz z posiekaną natką pietruszki. Pieczarki i pomidorki przekrój na pół, a cukinię i paprykę pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż na nim pieczarki z papryką, dodaj cukinię i pomidorki. Całość przypraw solą i pieprzem, a następnie smaż przez 10 minut, nieustannie mieszając.
Podsmażone warzywa wymieszaj z makaronem i kulkami sera mozzarella, a następnie przypraw do smaku. Przed podaniem udekoruj sałatkę liśćmi bazylii.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień