Do góry

Desery Przepis na:

Makaron z kulkami mozzarelli

Makaron z kulkami mozzarelli

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12883

Dodano:

Odsłon: 4

Wypróbowany przepis na "Makaron z kulkami mozzarelli"

Składniki

  • 15 dag małych kulek mozzarelli
  • 10 dag makaronu świderki
  • żółta papryka
  • mała cukinia
  • 20 dag pomidorków koktajlowych
  • 10 dag małych pieczarek
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • olej do smażenia
  • liście bazylii
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku. Kulki sera mozzarella wymieszaj z oliwą z oliwek oraz z posiekaną natką pietruszki. Pieczarki i pomidorki przekrój na pół, a cukinię i paprykę pokrój w kostkę.

  2. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż na nim pieczarki z papryką, dodaj cukinię i pomidorki. Całość przypraw solą i pieprzem, a następnie smaż przez 10 minut, nieustannie mieszając.

  3. Podsmażone warzywa wymieszaj z makaronem i kulkami sera mozzarella, a następnie przypraw do smaku. Przed podaniem udekoruj sałatkę liśćmi bazylii.

  4. CZAS: około 40 minut

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń