Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 830
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1944
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 438
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 830
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1944
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 438
Składniki
Produkty suche: 100 g maku,100g kokosu,100g maki,100g maki ziemniaczanej,1 op. poj.proszku do pieczenia-wymieszać1 Następnie 4 żołtka ucieramy na puch z 1 szklanką cukru,stopniowo dolewamy 1/2 szklanki oleju wymieszanego z taką samą iloscią wody mineralnej gazowanej( moze być też woda zwykła).Gdy uzyskamy puszystą konsystencję stopniowo wsypujemy produkty suche miksujac nie przerywając 5 - 7 min.Na koniec piana z białek.Pieczemy w temp.180 C ok. 1/h. Uwaga ciasto po upieczeniu odpoczywa nadal w piekarniku ok.10 min.Po wystudzeniu postepujemy tak jak tortem..nasączamy ulubionym ponczem i smarujemy kremem.Wierzch suto posypujemy kokosem.