Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14151
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1637
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16136
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6499
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14151
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1637
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16136
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6499
Składniki
Produkty suche: 100 g maku,100g kokosu,100g maki,100g maki ziemniaczanej,1 op. poj.proszku do pieczenia-wymieszać1 Następnie 4 żołtka ucieramy na puch z 1 szklanką cukru,stopniowo dolewamy 1/2 szklanki oleju wymieszanego z taką samą iloscią wody mineralnej gazowanej( moze być też woda zwykła).Gdy uzyskamy puszystą konsystencję stopniowo wsypujemy produkty suche miksujac nie przerywając 5 - 7 min.Na koniec piana z białek.Pieczemy w temp.180 C ok. 1/h. Uwaga ciasto po upieczeniu odpoczywa nadal w piekarniku ok.10 min.Po wystudzeniu postepujemy tak jak tortem..nasączamy ulubionym ponczem i smarujemy kremem.Wierzch suto posypujemy kokosem.