Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1653
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1430
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1577
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1653
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1430
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1577
Składniki
Produkty suche: 100 g maku,100g kokosu,100g maki,100g maki ziemniaczanej,1 op. poj.proszku do pieczenia-wymieszać1 Następnie 4 żołtka ucieramy na puch z 1 szklanką cukru,stopniowo dolewamy 1/2 szklanki oleju wymieszanego z taką samą iloscią wody mineralnej gazowanej( moze być też woda zwykła).Gdy uzyskamy puszystą konsystencję stopniowo wsypujemy produkty suche miksujac nie przerywając 5 - 7 min.Na koniec piana z białek.Pieczemy w temp.180 C ok. 1/h. Uwaga ciasto po upieczeniu odpoczywa nadal w piekarniku ok.10 min.Po wystudzeniu postepujemy tak jak tortem..nasączamy ulubionym ponczem i smarujemy kremem.Wierzch suto posypujemy kokosem.