Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Malinowa panna cotta z żelkami"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1953
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2624
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1953
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2624
Składniki
Żelowe misie zalej rumem, przykryj, odstaw na 3-4 godziny w chłodne miejsce.
Mleko podgrzej z żelatyną, mieszając. Wsyp cukier i cukier waniliowy, dobrze wymieszaj. Ostudź. Dodaj kremówkę, wymieszaj.
3. Galaretkę malinową przygotuj według instrukcji. Wlej do formy, ostudź. Wlej pół masy śmietanowej, odstaw na chwilę do stężenia. Posyp połową żelków, wlej resztę masy, wyrównaj, odstaw na chwilę do stężenia. Posyp resztą żelków.
Panna cottę schłodź w lodówce. Polej sosem malinowym.
<strong>Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,70 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie