Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Malinowa panna cotta z żelkami"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 365
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 365
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Żelowe misie zalej rumem, przykryj, odstaw na 3-4 godziny w chłodne miejsce.
Mleko podgrzej z żelatyną, mieszając. Wsyp cukier i cukier waniliowy, dobrze wymieszaj. Ostudź. Dodaj kremówkę, wymieszaj.
3. Galaretkę malinową przygotuj według instrukcji. Wlej do formy, ostudź. Wlej pół masy śmietanowej, odstaw na chwilę do stężenia. Posyp połową żelków, wlej resztę masy, wyrównaj, odstaw na chwilę do stężenia. Posyp resztą żelków.
Panna cottę schłodź w lodówce. Polej sosem malinowym.
<strong>Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,70 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie