Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Malinowa panna cotta z żelkami"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3794
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 388
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 728
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3794
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 388
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 728
Składniki
Żelowe misie zalej rumem, przykryj, odstaw na 3-4 godziny w chłodne miejsce.
Mleko podgrzej z żelatyną, mieszając. Wsyp cukier i cukier waniliowy, dobrze wymieszaj. Ostudź. Dodaj kremówkę, wymieszaj.
3. Galaretkę malinową przygotuj według instrukcji. Wlej do formy, ostudź. Wlej pół masy śmietanowej, odstaw na chwilę do stężenia. Posyp połową żelków, wlej resztę masy, wyrównaj, odstaw na chwilę do stężenia. Posyp resztą żelków.
Panna cottę schłodź w lodówce. Polej sosem malinowym.
<strong>Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,70 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie