Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sprobuj to sie dowiesz jaki ma wysmienity smak
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24941
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 111
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24941
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 111
Składniki
Migdaly zmielic.Z cukru i wody ugotowac syrop "do nitki"(zrobic probke:nabrany na lyzke syrop wlewa sie do garnka "nitka",a ostatnia kropla ciezko sie odrywa).Trzeba uwazac,zeby nie przegotowac syropu,bo marcepan bedzie sie kruszyl.
Wsypac wszystkie migdaly na raz i gotowac, az zaczna odchodzic od scianek rondelka(jak ciasto ptysiowe).Wylozyc na szklana plyte albo talerz i zostawic do ostygniecia.Letni marcepan kilka minut wyrobic rekami,podsypujac jesli trzeba cukrem pudrem.Uformowac walek,kostke albo co sie chce i przechowywac owiniety w folie.Mozna uzywac do dekoracji ciast albo delektowac sie samym lub z czekolada.