Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sprobuj to sie dowiesz jaki ma wysmienity smak
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 817
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1935
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 433
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 817
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1935
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 433
Składniki
Migdaly zmielic.Z cukru i wody ugotowac syrop "do nitki"(zrobic probke:nabrany na lyzke syrop wlewa sie do garnka "nitka",a ostatnia kropla ciezko sie odrywa).Trzeba uwazac,zeby nie przegotowac syropu,bo marcepan bedzie sie kruszyl.
Wsypac wszystkie migdaly na raz i gotowac, az zaczna odchodzic od scianek rondelka(jak ciasto ptysiowe).Wylozyc na szklana plyte albo talerz i zostawic do ostygniecia.Letni marcepan kilka minut wyrobic rekami,podsypujac jesli trzeba cukrem pudrem.Uformowac walek,kostke albo co sie chce i przechowywac owiniety w folie.Mozna uzywac do dekoracji ciast albo delektowac sie samym lub z czekolada.