Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sprobuj to sie dowiesz jaki ma wysmienity smak
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2425
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3831
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 694
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8819
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2425
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3831
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 694
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8819
Składniki
Migdaly zmielic.Z cukru i wody ugotowac syrop "do nitki"(zrobic probke:nabrany na lyzke syrop wlewa sie do garnka "nitka",a ostatnia kropla ciezko sie odrywa).Trzeba uwazac,zeby nie przegotowac syropu,bo marcepan bedzie sie kruszyl.
Wsypac wszystkie migdaly na raz i gotowac, az zaczna odchodzic od scianek rondelka(jak ciasto ptysiowe).Wylozyc na szklana plyte albo talerz i zostawic do ostygniecia.Letni marcepan kilka minut wyrobic rekami,podsypujac jesli trzeba cukrem pudrem.Uformowac walek,kostke albo co sie chce i przechowywac owiniety w folie.Mozna uzywac do dekoracji ciast albo delektowac sie samym lub z czekolada.