Do góry

Desery Przepis na:

Marcepanowe batoniki

Marcepanowe batoniki

Autor:

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 82

Dodano:

Odsłon: 439

Nie kupuj batonów w sklepach, ich skład często odbiega daleko od naturalności. Zrób je samodzielnie. Batoniki marcepanowe to olbrzymia dawka energii i wartości odżywczych cudownych migdałów. Jednakże pamiętaj są one dość wysoko kaloryczne, więc z umiarem ;) .

Składniki

  • migdały mielone – 2 szklanki
  • syrop z agawy lub miód – 3-4 łyżki
  • olej orzechowy – 1 łyżka (migdałowy, z orzechów włoskich, kokosowy itp)
  • aromat migdałowy – 1 łyżeczka
  • czekolada bez cukru jako polewa
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Migdały mielimy bardzo drobno.


  2. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i formujemy niewielkie batoniki.
    Wkładamy do lodówki na około godzinę.

  3. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i obtaczamy nią batoniki.
    Wkładamy do lodówki i czekamy aż czekolada zastygnie

    SMACZNEGO :)

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń