Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 12
Dodano: 17.02.2010
Odsłon: 24298
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
I placek: 7 białek ubić na sztywną pianę, dodać szklankę cukru, 7 żółtek, 2 łyżki kakao, 2 łyżeczki proszku i 5 łyżek mąki. Peic w temp. 180 przez 30-40 min. Po upieczeniu przekroić placek na 2 części.
II placek: 5 białek ubić z 20 dag cukru. Dodać pokrojone orzechy, miód łyżkę mąki zmieniaczanej i łyżkę mąki pszennej, wymieszać. Piec w temp 180 przez 30-40 min.
Krem: Odlac pół szklanki mleka, a resztę zagotować z cukrem waniliowym. Utrzeć 5 żółtek z 20 dag cukru, dodać 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej i pół szklanki mleka. Wszystko wlać na gotujace mleko i ugotować z tego budyń. Utrzeć margarynę i dodać przestudzony budyń.
Przełożenie: I placek (pierwsza część) - krem - II placek (orzechowy) - krem - I placek (druga część). Na wierzchu polać polewą kakaową i posypać wiórkami kokosowymi.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

ikasaja 04 października 2011Zgłoś do usunięcia
przepis na prawdę rewelacyjny, każdy gość się nim zachwyca i proszą o więcej !!!!!!1 Kto głosował? | Odpowiedz

kinia69 04 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Też piekłam to cisto, bardzo smakowało mojej rodzinie, jest pyszne. Przepis pochodzi z książki siostry Anastazji (Zdjęcie jak widać też:):)) Wypróbowałam wiele przepisów z tej książki, są naprawdę rewelacyjne!!1 Kto głosował? | Odpowiedz

lodzia26 27 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Wyróbowałam przepis.Ciasto super.Polecam!!1 Kto głosował? | Odpowiedz

ewasylwia 20 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Apetycznie wygląda1 Kto głosował? | Odpowiedz