Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Matiasy z ziemniakami, zieloną fasolką i jabłkiem"
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5755
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 7927
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 266
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5755
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 7927
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 266
Składniki
Ziemniaki obierz i gotuj ok. 20 minut. Fasolkę wrzuć na wrzątek i gotuj ok. 10 minut. Po wystudzeniu pokrój na kawałki równej wielkości.
Przygotuj sos: połącz oba rodzaje śmietany, mleko, winegret i dobrze wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem, dodaj posiekany koperek. Odstaw w chłodne miejsce.
Ziemniaki i fasolkę odsącz z wody, ziemniaki pokrój na równą kostkę, przelej zimną wodą. Obierz cebulę i pokrój w pióra, a obrane jabłko w niedużą kostkę. Wymieszaj pokrojone: ziemniaki, jabłko, cebulę, fasolkę, połącz z sosem.
Dodaj do sałatki płaty matiasa. Ozdób gałązkami koperku.Źródło: Olivia