Do góry

Desery Przepis na:

Matiasy z ziemniakami, zieloną fasolką i jabłkiem

Matiasy z ziemniakami, zieloną fasolką i jabłkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7979

Dodano:

Odsłon: 9

Wypróbowany przepis na "Matiasy z ziemniakami, zieloną fasolką i jabłkiem"

Składniki

  • 800 g małych ziemniaków
  • 600 g zielonej fasolki szparagowej (mrożonej)
  • pęczek koperku
  • 100 g kwaśnej śmietany
  • 100 g kremówki
  • 4 łyżki mleka
  • sól, pieprz
  • łyżka cukru
  • 2-3 łyżki octu winegret
  • czerwona cebula
  • 4 matiasy
  • jabłko
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obierz i gotuj ok. 20 minut. Fasolkę wrzuć na wrzątek i gotuj ok. 10 minut. Po wystudzeniu pokrój na kawałki równej wielkości.

  2. Przygotuj sos: połącz oba rodzaje śmietany, mleko, winegret i dobrze wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem, dodaj posiekany koperek. Odstaw w chłodne miejsce.

  3. Ziemniaki i fasolkę odsącz z wody, ziemniaki pokrój na równą kostkę, przelej zimną wodą. Obierz cebulę i pokrój w pióra, a obrane jabłko w niedużą kostkę. Wymieszaj pokrojone: ziemniaki, jabłko, cebulę, fasolkę, połącz z sosem.

  4. Dodaj do sałatki płaty matiasa. Ozdób gałązkami koperku.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń