Do góry

Desery Przepis na:

Mazurek orzechowy

Mazurek orzechowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19077

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Mazurek orzechowy"

Składniki

  • szkl. mąki
  • 12 dag masła
  • 5 dag mielonych orzechów włoskich
  • 1/2 szkl. cukru
  • 3 żół tka
  • po szczypcie proszku do pieczenia i soli. 1/5 szkl. zmielonych orzechów włoskich
  • 3 białka
  • szkl. cukru pudru
  • łyżeczka soku z cytryny. Dodatkowo: orzechy włoskie i laskowe do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Mazurek orzechowy

Przygotowanie

  1. Z podanych składników zagnieć ciasto, uformuj spód. Piecz ok. 15 min w 180°C. Białka ubij, wsyp cukier, jeszcze chwilę ubijaj.

  2. Dodaj orzechy i sok, wymieszaj, rozłóż na mazurku, udekoruj. Piecz ok. 10 min w 170°C.

  3. Przepis Renaty Pyzik z Tarnogóry

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń