Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto
Przepis dnia
Niedzielny pyszny obiad, syn to prawie talerz wylizał, co mu się rzadko zdarz...
Odsłon: 8682
Nigdy jeszcze nie piekłem chleba z gotowanymi ziemniakami. Dzisiaj nadszedł c...
Odsłon: 106
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 203
W sezonie truskawkowym pierogi nadziewane świeżymi, słodkimi truskawkami i po...
Odsłon: 192
Przepis dnia
Niedzielny pyszny obiad, syn to prawie talerz wylizał, co mu się rzadko zdarz...
Odsłon: 8682
Nigdy jeszcze nie piekłem chleba z gotowanymi ziemniakami. Dzisiaj nadszedł c...
Odsłon: 106
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 203
W sezonie truskawkowym pierogi nadziewane świeżymi, słodkimi truskawkami i po...
Odsłon: 192
Składniki
Do mąki pszennej wsypać cukier puder i cukier waniliowy. Dodać miękkie masło i żółtka. Składniki razem wymieszać, zagnieć ciasto i włożyć do lodówki na około 30 minut. Następnie ciastem wyłożyć wysmarowaną tłuszczem prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut w temperaturze 180 °C. Masło rozpuścić i dodać do niego pokruszone krówki. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, aby powstała jednolita masa (co jakiś czas można zdjąć z ognia i zmiksować mikserem). Ostudzone kruche ciasto polać ciepłą polewą i dowolnie udekorować. Smacznego.
Przepisy Desery
Desery
Oszczędne ciasto
Desery
Ciasto na upalnie dni
Desery
Pierogi z truskawkami
Desery
Ciasto Shrek
Oszczędne ciasto
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 170
Ciasto na upalnie dni
Letnie słodkości są zazwyczaj lekkie i pełne owoców. Dlatego na upalne dni pr...
Odsłon: 450