Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto
Do mąki pszennej wsypać cukier puder i cukier waniliowy. Dodać miękkie masło i żółtka. Składniki razem wymieszać, zagnieć ciasto i włożyć do lodówki na około 30 minut. Następnie ciastem wyłożyć wysmarowaną tłuszczem prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut w temperaturze 180 °C.
Masło rozpuścić i dodać do niego pokruszone krówki. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, aby powstała jednolita masa (co jakiś czas można zdjąć z ognia i zmiksować mikserem).
Ostudzone kruche ciasto polać ciepłą polewą i dowolnie udekorować.
Smacznego.
Prosty, szybki w przygotowaniu, efektowny, mega karmelowy a przede wszystkim...
Odsłon: 19220
Coś słodkiego, pysznego na karnawałowe dni do kawy, wystarczy 15 minut i tylk...
Odsłon: 5631
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 59
Bardzo prosty sos do potraw z grilla, ale nie tylko, do różnych smażonych i p...
Odsłon: 32
Cevapcici to pyszne grillowane mielone mięso rozpowszechnione na Bałkanach w...
Odsłon: 46
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 5115
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52352
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 59
Bardzo prosty sos do potraw z grilla, ale nie tylko, do różnych smażonych i p...
Odsłon: 32
Cevapcici to pyszne grillowane mielone mięso rozpowszechnione na Bałkanach w...
Odsłon: 46
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 5115
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52352
Składniki
Do mąki pszennej wsypać cukier puder i cukier waniliowy. Dodać miękkie masło i żółtka. Składniki razem wymieszać, zagnieć ciasto i włożyć do lodówki na około 30 minut. Następnie ciastem wyłożyć wysmarowaną tłuszczem prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut w temperaturze 180 °C. Masło rozpuścić i dodać do niego pokruszone krówki. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, aby powstała jednolita masa (co jakiś czas można zdjąć z ognia i zmiksować mikserem). Ostudzone kruche ciasto polać ciepłą polewą i dowolnie udekorować. Smacznego.
Przepisy Desery
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 208
Gofry jak z budki.
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 1735