Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych, którzy przepadają za kokosem:)
Biszkopt:Bałka z cukrem ubić na sztywno. Dodawać stopniowo żółtka, wszystko dobrze wymieszać, dodać olej. Mąkę z proszkiem do pieczenia wymieszać i dodać do masy, wszystko delikatnie wymieszać. Masę wylac do natłuszczonej i posypanej bułką tarta tortownicy. Pec około 35 min. Biszkopt ostudzić i przekroić na 3 części. Krem kokosowy: 2 szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W 1 szklance mleka rozprowadzić mąkę pszenną i ziemniaczaną, następnie dodać żółtka i wlać do gotującego się mleka. Ugotować budyń. Ostudzić. Powoli ucierając dodawać masło i wiórki. Odjąć do oddzielnego naczynia 1/3 kremu- dodac do niego 2 łyżki kakao i wymieszać mikserem. Przygotowanie tortu: 1 część biszkoptu nasączyć wodą z kwaskiem( ja rozpuszczam około 1 łyżeczki kwasku cytrynowego i 3 łyżeczek cukru w 1 szklance przegotowanej zimnej wody)posmarować ją połową dżemu porzeczkowego i na to wyłożyć część kremu kokosowego, przykrywamy drugą częścią biszkoptu, delikatnie nasączamy wodą z kwaskiem, na to dajemy drugą część dżemu i wykłądamy kakaowy krem (zostawiając troszkę do dekoracji), przykrywamy 3 częścią biszkoptu, nasączamy ją i wykałdamy kolejną część kremu kokosowego. remem kokosowym smarujemy również boki ciasta. dekorujemy wedle uznania. Ja użyłam cukierków kokosowych w czekoladzie i groszków o smaku kokosowym. Całość posypałam kokosem. Smacznego!!!
Tort indyjski lekki dla zoladka, dla tych co nie zgrywaja bohaterow po treningu.
Odsłon: 24
Przepis dnia
Smakowite połączenie młodej kapusty i sera żółtego. Nie sądziłam że wyjdą tak...
Odsłon: 78277
Propozycja na smaczny, lekki i aromatyczny bigos z młodej kapusty z dodatkiem...
Odsłon: 44155
Młoda kapusta gotowana z pieczarkami i warzywami.
Odsłon: 2588
Tort indyjski lekki dla zoladka, dla tych co nie zgrywaja bohaterow po treningu.
Odsłon: 24
Przepis dnia
Smakowite połączenie młodej kapusty i sera żółtego. Nie sądziłam że wyjdą tak...
Odsłon: 78277
Propozycja na smaczny, lekki i aromatyczny bigos z młodej kapusty z dodatkiem...
Odsłon: 44155
Młoda kapusta gotowana z pieczarkami i warzywami.
Odsłon: 2588
Składniki
Biszkopt:Bałka z cukrem ubić na sztywno. Dodawać stopniowo żółtka, wszystko dobrze wymieszać, dodać olej. Mąkę z proszkiem do pieczenia wymieszać i dodać do masy, wszystko delikatnie wymieszać. Masę wylac do natłuszczonej i posypanej bułką tarta tortownicy. Pec około 35 min. Biszkopt ostudzić i przekroić na 3 części. Krem kokosowy: 2 szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W 1 szklance mleka rozprowadzić mąkę pszenną i ziemniaczaną, następnie dodać żółtka i wlać do gotującego się mleka. Ugotować budyń. Ostudzić. Powoli ucierając dodawać masło i wiórki. Odjąć do oddzielnego naczynia 1/3 kremu- dodac do niego 2 łyżki kakao i wymieszać mikserem. Przygotowanie tortu: 1 część biszkoptu nasączyć wodą z kwaskiem( ja rozpuszczam około 1 łyżeczki kwasku cytrynowego i 3 łyżeczek cukru w 1 szklance przegotowanej zimnej wody)posmarować ją połową dżemu porzeczkowego i na to wyłożyć część kremu kokosowego, przykrywamy drugą częścią biszkoptu, delikatnie nasączamy wodą z kwaskiem, na to dajemy drugą część dżemu i wykłądamy kakaowy krem (zostawiając troszkę do dekoracji), przykrywamy 3 częścią biszkoptu, nasączamy ją i wykałdamy kolejną część kremu kokosowego. remem kokosowym smarujemy również boki ciasta. dekorujemy wedle uznania. Ja użyłam cukierków kokosowych w czekoladzie i groszków o smaku kokosowym. Całość posypałam kokosem. Smacznego!!!
Przepisy Desery
Desery
Sernik z truskawkami bez pieczenia
Desery
Ciasto z truskawkami i mascarpone
Desery
Ciasto z rabarbarem na maślance
Desery
Srakerowy Tort
Sernik z truskawkami bez pieczenia
Sernik z truskawkami bez pieczenia jest jednym z najłatwiejszych i najefektow...
Odsłon: 58
Ciasto z truskawkami i mascarpone
Musicie nam uwierzyć: ciasto z truskawkami i mascarpone z pewnością na stałe...
Odsłon: 74