Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 123
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1417
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 483
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15607
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 123
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1417
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 483
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15607
Składniki
Białka ubic na sztywno z cukrem. Dodac żółtka i wymieszac. Dodac wode i olej. Powoli wymieszac. Dodac make i proszek. Wymieszac. W tem sam sposob przygotowac ciasto ciemne tylko od ilosci maki odjac dwie łyzki i wsypac kakao. Upiec w dwoch waskich formach w 180 stopniach.
Na krem: budyn ugorowac w dwoch szklankach mleka dodajac 6 lyzek cukru. Gdy ostygnie polaczyc z margaryna i alkoholem.
Zimne ciasto pokroic na kromki. Przekladac kremem, ukladajac na przemian jasne i ciemne ciasto. Polac polewa czekoladowa:) Smacznego