Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Migdałowe florentynki"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39589
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 409
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 181
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 376
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9271
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39589
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 409
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 181
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 376
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9271
Składniki
Białko jajka wlej do miseczki. Dodaj cukier puder, lekko ubij widelcem. Wisienki pokrój na kawałeczki. Wsyp do miseczki z białkiem. Dodaj płatki migdałowe. Dobrze wymieszaj łyżką. Okrągłe foremki, np. do tarteletek wyłóż krążkami pergaminu (dodatkowo papier możesz posmarować cienko oliwą albo olejem z pestek winogron).
Na spodach foremek rozsmaruj przygotowaną masę. Ciastka wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160oC. Piecz około 20 minut. 3Kiedy ciastka wystygną, ostrożnie wyjmij je z foremek, usuń pergamin.
Każde ciastko odwróć. Czekoladę połam na kawałki, stop razem z masłem w gorącej kąpieli wodnej. Posmaruj spody ciastek. Kiedy masa zastygnie, ciastka będą gotowe do zjedzenia.Źródło: Naj