Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Migdałowe florentynki"
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 145
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 346
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10820
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 145
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 346
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10820
Składniki
Białko jajka wlej do miseczki. Dodaj cukier puder, lekko ubij widelcem. Wisienki pokrój na kawałeczki. Wsyp do miseczki z białkiem. Dodaj płatki migdałowe. Dobrze wymieszaj łyżką. Okrągłe foremki, np. do tarteletek wyłóż krążkami pergaminu (dodatkowo papier możesz posmarować cienko oliwą albo olejem z pestek winogron).
Na spodach foremek rozsmaruj przygotowaną masę. Ciastka wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160oC. Piecz około 20 minut. 3Kiedy ciastka wystygną, ostrożnie wyjmij je z foremek, usuń pergamin.
Każde ciastko odwróć. Czekoladę połam na kawałki, stop razem z masłem w gorącej kąpieli wodnej. Posmaruj spody ciastek. Kiedy masa zastygnie, ciastka będą gotowe do zjedzenia.Źródło: Naj