Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Migdałowe florentynki"
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19759
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2900
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3994
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 648
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19759
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2900
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3994
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 648
Składniki
Białko jajka wlej do miseczki. Dodaj cukier puder, lekko ubij widelcem. Wisienki pokrój na kawałeczki. Wsyp do miseczki z białkiem. Dodaj płatki migdałowe. Dobrze wymieszaj łyżką. Okrągłe foremki, np. do tarteletek wyłóż krążkami pergaminu (dodatkowo papier możesz posmarować cienko oliwą albo olejem z pestek winogron).
Na spodach foremek rozsmaruj przygotowaną masę. Ciastka wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160oC. Piecz około 20 minut. 3Kiedy ciastka wystygną, ostrożnie wyjmij je z foremek, usuń pergamin.
Każde ciastko odwróć. Czekoladę połam na kawałki, stop razem z masłem w gorącej kąpieli wodnej. Posmaruj spody ciastek. Kiedy masa zastygnie, ciastka będą gotowe do zjedzenia.Źródło: Naj