Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Migdałowe muffiny z gruszką"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10107
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2733
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1856
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 716
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3950
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10107
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2733
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1856
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 716
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3950
Składniki
Rozpuść masło z cukrem w garnku. Wrzuć obrane i pokrojone gruszki. Gotuj 5 minut. Odstaw, by ostygły. Nie wylewaj sosu.
Wymieszaj na ciasto oraz zblanszowane migdały (jeśli lubisz, dodaj cynamon). W osobnej misce połącz mleko, roztopione masło, jajko i ekstrakt waniliowy.
W misce z suchymi składnikami zrób dołek. Wlej mleczną masę wraz z połową uduszonych gruszek. Delikatnie wymieszaj.
Piecz babeczki w foremkach przez 20-25 minut w 180 st. C. Podawaj polane sosem z kawałkami gruszek.Źródło: Olivia