Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Migdałowe muffiny z gruszką"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11088
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1054
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11088
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1054
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
Rozpuść masło z cukrem w garnku. Wrzuć obrane i pokrojone gruszki. Gotuj 5 minut. Odstaw, by ostygły. Nie wylewaj sosu.
Wymieszaj na ciasto oraz zblanszowane migdały (jeśli lubisz, dodaj cynamon). W osobnej misce połącz mleko, roztopione masło, jajko i ekstrakt waniliowy.
W misce z suchymi składnikami zrób dołek. Wlej mleczną masę wraz z połową uduszonych gruszek. Delikatnie wymieszaj.
Piecz babeczki w foremkach przez 20-25 minut w 180 st. C. Podawaj polane sosem z kawałkami gruszek.Źródło: Olivia