Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Migdałowe muffiny z gruszką"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 469
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 469
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Rozpuść masło z cukrem w garnku. Wrzuć obrane i pokrojone gruszki. Gotuj 5 minut. Odstaw, by ostygły. Nie wylewaj sosu.
Wymieszaj na ciasto oraz zblanszowane migdały (jeśli lubisz, dodaj cynamon). W osobnej misce połącz mleko, roztopione masło, jajko i ekstrakt waniliowy.
W misce z suchymi składnikami zrób dołek. Wlej mleczną masę wraz z połową uduszonych gruszek. Delikatnie wymieszaj.
Piecz babeczki w foremkach przez 20-25 minut w 180 st. C. Podawaj polane sosem z kawałkami gruszek.Źródło: Olivia