Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Migdałowy biszkopt z kremówką"
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 15
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7087
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154860
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1048
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 483
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 15
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7087
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154860
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1048
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 483
Składniki
<strong>Przepis przysłała Joanna Święcicka-Łupinieca z Głuchołazów</strong>
Biszkopt: białka oddziel od żółtek, ubij na sztywną pianę. Ubijając, dodawaj stopniowo żółtka i cukier. Wsyp zmielone migdały, delikatnie wymieszaj. Ciasto wlej do formy o średnicy 28 cm. Piecz 12-15 min w temp. 180°C, aż biszkopt się zarumieni. Ostudź.
Nadzienie: śmietanę kremówkę ubij (ew. możesz posłodzić). Biszkopt posmaruj dżemem, na nim rozsmaruj ubitą śmie tanę. Udekoruj owocami.Źródło: Chwila dla Ciebie