Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Migdałowy biszkopt z kremówką"
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 208
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 349
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 208
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 349
Składniki
<strong>Przepis przysłała Joanna Święcicka-Łupinieca z Głuchołazów</strong>
Biszkopt: białka oddziel od żółtek, ubij na sztywną pianę. Ubijając, dodawaj stopniowo żółtka i cukier. Wsyp zmielone migdały, delikatnie wymieszaj. Ciasto wlej do formy o średnicy 28 cm. Piecz 12-15 min w temp. 180°C, aż biszkopt się zarumieni. Ostudź.
Nadzienie: śmietanę kremówkę ubij (ew. możesz posłodzić). Biszkopt posmaruj dżemem, na nim rozsmaruj ubitą śmie tanę. Udekoruj owocami.Źródło: Chwila dla Ciebie