Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Migdałowy tort cappuccino"
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 336
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 60
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 340
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 32262
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9101
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 336
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 60
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 340
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 32262
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9101
Składniki
Biszkopt: białka ubij na sztywno z cukrem. Wlej żółtka, dodaj resztę składników. Wymieszaj. Ciasto podziel na 2 części. Do jednej części wsyp kakao. Wymieszaj. Wlej ciasta do dwóch foremek (16 cm). Piecz 35 minut w temp. 180°C. Kiedy ciasta ostygną, każde przekrój na 2 placki.
Z mleka, budyniu, cukru ugotuj budyń. Zimny utrzyj z tłuszczami, wymieszaj z aromatem i alkoholem. Podziel na 2 części. Do jednej – wsyp kakao.
Krążki ciasta nasącz cappuccino. Przełóż je kremem jasnym, dżemem, kremem z kakao, ciastem. Powtórz. Nadaj ciastu kształt filiżanki, kremem posmaruj boki.
Lukier: żelatynę namocz, podgrzej. Wsyp glukozę. Kiedy ostygnie, dodaj białko ubite z połową cukru, resztę cukru, aromat migdałowy. Zagnieć masę. Uformuj z niej uszko i pasek filiżanki. Wierzch tortu udekoruj dowolnie.
<strong>Przepis przysłała Anna Szantar z Lidzbarka Warmińskiego</strong>Źródło: Bella Relaks