Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Migdałowy tort cappuccino"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32362
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9691
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2177
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4175
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 909
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32362
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9691
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2177
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4175
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 909
Składniki
Biszkopt: białka ubij na sztywno z cukrem. Wlej żółtka, dodaj resztę składników. Wymieszaj. Ciasto podziel na 2 części. Do jednej części wsyp kakao. Wymieszaj. Wlej ciasta do dwóch foremek (16 cm). Piecz 35 minut w temp. 180°C. Kiedy ciasta ostygną, każde przekrój na 2 placki.
Z mleka, budyniu, cukru ugotuj budyń. Zimny utrzyj z tłuszczami, wymieszaj z aromatem i alkoholem. Podziel na 2 części. Do jednej – wsyp kakao.
Krążki ciasta nasącz cappuccino. Przełóż je kremem jasnym, dżemem, kremem z kakao, ciastem. Powtórz. Nadaj ciastu kształt filiżanki, kremem posmaruj boki.
Lukier: żelatynę namocz, podgrzej. Wsyp glukozę. Kiedy ostygnie, dodaj białko ubite z połową cukru, resztę cukru, aromat migdałowy. Zagnieć masę. Uformuj z niej uszko i pasek filiżanki. Wierzch tortu udekoruj dowolnie.
<strong>Przepis przysłała Anna Szantar z Lidzbarka Warmińskiego</strong>Źródło: Bella Relaks