Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Miks sałat z kurczakiem"
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 49
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 109
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10336
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 999
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 49
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 109
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10336
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 999
Składniki
Filet opłucz, osusz, potnij w paseczki. Mięso oprósz solą i pieprzem. Usmaż na oleju. Zdejmij z patelni, odłóż do wystudzenia. Liście sałat opłucz, osusz, ew. porwij na kawałki. Pomidory i ogórek umyj, pokrój w plasterki.
Tosty okrój ze skórki. Środki potnij w kosteczkę, usmaż na rumiano na rozgrzanym maśle. Grzanki dokładnie osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Fetę pokrój w kostkę. Ser wymieszaj z wcześniej przygotowanymi składnikami. Zioła opłucz, osusz, drobno pokrój. Dodaj do sałatki. Przypraw do smaku. Ocet utrzyj z solą oraz pieprzem. Dolej oliwę. Ubij gęsty sos. Polej nim sałatkę.Źródło: Tina