Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Miniserniczki na zimno"
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 107
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 107
Składniki
Do rondelka włóż masło, roztop. Gdy nieco przestygnie, dodaj wiórki kokosowe oraz cukier puder. Wymieszaj łyżką. Gdyby masa była zbyt sucha, dodaj więcej masła, a gdy za mokra – odrobinę więcej wiórków. Obręcze o średnicy ok. 7 cm ułóż na blasze wyłożonej folią aluminiową (możesz też użyć zwykłych miseczek wyłożonych folią). Do każdej obręczy włóż 2 łyżki masy kokosowej i mocno dociśnij do dna. Wstaw do lodówki.
Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzącej wody, przestudź. Do miski włóż twaróg, dodaj cukier puder, wymieszaj. Do wystudzonej żelatyny dodaj 2-3 łyżki masy serowej. Dokładnie wymieszaj, następnie przelej do pozostałego sera. Masą serową napełnij obręcze lub miseczki. Wstaw do lodówki, by zastygła.
Galaretkę rozpuść w 300 ml wrzącej wody. Odstaw w chłodne miejsce, by stężała. Owoce dokładnie umyj i osusz. Przełóż do miseczki, delikatnie wymieszaj. Owoce rozłóż na masie serowej, zalej tężejącą galaretką i ponownie wstaw do lodówki.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut Porcja: 330 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie