Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11158
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4919
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1081
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9681
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1442
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11158
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4919
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1081
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9681
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1442
Składniki
Podgrzej piekarnik do temperatury 200 C. Lekko rozmrożone ciasto podziel na trzy równe kawałki. Narysuj na wierzchu każdego z nich wzór kratki ( najlepiej nożem obrotowym), nie przecinając ciasta.
Ułóż kwadraty na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz je na środkowym poziomie piekarnika przez 15- 20 minut, po czym wyjmij i odstaw do ostygnięcia.
Podczas pieczenia i schładzania ciasta zajmij się nadzieniem- ubij śmietankę lub przygotuj budyń, ewentualnie krem waniliowy.
Umyj, oczyść i pokrój owoce, którymi udekorujesz minitorciki.
Każdy kawałek ciasta podziel na dwie części. Na jednej połowie rozsmaruj krem i ułóż owoce, zaś drugą połówkę umieść na wierzchu. Udekoruj torcik dowolnymi owocami oraz kilkoma listkami mięty lub melisy.