Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38749
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 401
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 165
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9250
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38749
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 401
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 165
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9250
Składniki
Podgrzej piekarnik do temperatury 200 C. Lekko rozmrożone ciasto podziel na trzy równe kawałki. Narysuj na wierzchu każdego z nich wzór kratki ( najlepiej nożem obrotowym), nie przecinając ciasta.
Ułóż kwadraty na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz je na środkowym poziomie piekarnika przez 15- 20 minut, po czym wyjmij i odstaw do ostygnięcia.
Podczas pieczenia i schładzania ciasta zajmij się nadzieniem- ubij śmietankę lub przygotuj budyń, ewentualnie krem waniliowy.
Umyj, oczyść i pokrój owoce, którymi udekorujesz minitorciki.
Każdy kawałek ciasta podziel na dwie części. Na jednej połowie rozsmaruj krem i ułóż owoce, zaś drugą połówkę umieść na wierzchu. Udekoruj torcik dowolnymi owocami oraz kilkoma listkami mięty lub melisy.