Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Miodowe ciasteczka"
Masło lub margarynę oraz miód przełóż do rondelka, podgrzej na małym ogniu i wystudź. Na stolnicę lub blat przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Dodaj cukier, 1 jajko, śmietanę , przyprawę do piernika oraz masło z miodem i zagnieć ciasto. Owiń je folią spożywczą i odłóż do lodówki na około 1 godzinę.
Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 5 mm, delikatnie podsypując je mąką. Foremkami wykrawaj ciasteczka i układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia; zachowuj nieduże odstępy. Każde ciasteczko posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piekarnik rozgrzej do 180° C, włóż blachę z ciasteczkami i piecz ok. 15-20 min do lekkiego zezłocenia. Wystudź na kratce.
Do miski włóż białko i, miksując, stopniowo dodawaj cukier puder. Miksuj tak długo, aż lukier będzie bardzo gęsty. Na każde ciasteczko wyciśnij odrobinę lukru i przyłóż orzechy, rodzynki, żurawiny lub owoce kandyzowane.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Sztuka: 45 kalorii.Źródło: Świat i Ludzie
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 89
Bardzo smaczna mielonka, idealna wędlinka na kanapki. W połączeniu z plastrem...
Odsłon: 17
Koktajl owocowy gości na naszym stole prawie codziennie. Dziś jego odsłona wa...
Odsłon: 173
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 89
Bardzo smaczna mielonka, idealna wędlinka na kanapki. W połączeniu z plastrem...
Odsłon: 17
Koktajl owocowy gości na naszym stole prawie codziennie. Dziś jego odsłona wa...
Odsłon: 173
Składniki
Masło lub margarynę oraz miód przełóż do rondelka, podgrzej na małym ogniu i wystudź. Na stolnicę lub blat przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Dodaj cukier, 1 jajko, śmietanę , przyprawę do piernika oraz masło z miodem i zagnieć ciasto. Owiń je folią spożywczą i odłóż do lodówki na około 1 godzinę.
Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 5 mm, delikatnie podsypując je mąką. Foremkami wykrawaj ciasteczka i układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia; zachowuj nieduże odstępy. Każde ciasteczko posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piekarnik rozgrzej do 180° C, włóż blachę z ciasteczkami i piecz ok. 15-20 min do lekkiego zezłocenia. Wystudź na kratce.
Do miski włóż białko i, miksując, stopniowo dodawaj cukier puder. Miksuj tak długo, aż lukier będzie bardzo gęsty. Na każde ciasteczko wyciśnij odrobinę lukru i przyłóż orzechy, rodzynki, żurawiny lub owoce kandyzowane.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Sztuka: 45 kalorii.Źródło: Świat i Ludzie
Przepisy Desery
Desery
Warstwowy koktajl owocowy
Desery
Torcik arbuzowy
Desery
Ciasto marchewkowe
Desery
Rolada biszkoptowa z kremem brzoskwiniowym
Warstwowy koktajl owocowy
Koktajl owocowy gości na naszym stole prawie codziennie. Dziś jego odsłona wa...
Odsłon: 173
Torcik arbuzowy
Polecam smaczny torcik arbuzowy , bardzo dobry na upalne dni. Radość dla dzi...
Odsłon: 155