Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mleczny przysmak"
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 52
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 43632
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 190
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 618
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 52
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 43632
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 190
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 618
Składniki
Półtorej szklanki mleka zagotuj z cukrem. Pozostałe mleko dokładnie wymieszaj z żółtkami i mąkami. Dodaj do gotującego się mleka, gotuj ok. minuty, mieszając, aż budyń zgęstnieje. Ostudź. Masło zmiksuj, dodając po łyżce budyniu. Puszkę masy krówkowej wstaw na kilka minut do gotującej się wody.
Formę o wymiarach 35x24 cm wyłóż warstwą herbatników. Rozsmaruj ciepłą masę krówkową. Przykryj herbatnikami, posmaruj masą budyniową. Ułóż herbatniki. Kremówkę ubij z zagęstnikami. Rozsmaruj na cieście. Chłodź 12 godzin.
<strong>Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 12, cena za porcję: 1,80 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie