Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mleczny przysmak"
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 57
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 268
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1611
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 57
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 268
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1611
Składniki
Półtorej szklanki mleka zagotuj z cukrem. Pozostałe mleko dokładnie wymieszaj z żółtkami i mąkami. Dodaj do gotującego się mleka, gotuj ok. minuty, mieszając, aż budyń zgęstnieje. Ostudź. Masło zmiksuj, dodając po łyżce budyniu. Puszkę masy krówkowej wstaw na kilka minut do gotującej się wody.
Formę o wymiarach 35x24 cm wyłóż warstwą herbatników. Rozsmaruj ciepłą masę krówkową. Przykryj herbatnikami, posmaruj masą budyniową. Ułóż herbatniki. Kremówkę ubij z zagęstnikami. Rozsmaruj na cieście. Chłodź 12 godzin.
<strong>Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 12, cena za porcję: 1,80 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie