Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mleczny przysmak"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2371
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1510
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 551
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3657
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1389
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2371
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1510
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 551
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3657
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1389
Składniki
Półtorej szklanki mleka zagotuj z cukrem. Pozostałe mleko dokładnie wymieszaj z żółtkami i mąkami. Dodaj do gotującego się mleka, gotuj ok. minuty, mieszając, aż budyń zgęstnieje. Ostudź. Masło zmiksuj, dodając po łyżce budyniu. Puszkę masy krówkowej wstaw na kilka minut do gotującej się wody.
Formę o wymiarach 35x24 cm wyłóż warstwą herbatników. Rozsmaruj ciepłą masę krówkową. Przykryj herbatnikami, posmaruj masą budyniową. Ułóż herbatniki. Kremówkę ubij z zagęstnikami. Rozsmaruj na cieście. Chłodź 12 godzin.
<strong>Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 12, cena za porcję: 1,80 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie