Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 118
Dodano: 20.04.2010
Odsłon: 14605
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Wodę zagotuj ze szczyptą soli i z masłem.Zestaw z ognia,dodaj przesianą mąkę,dokładnie wymieszaj.Postaw na małym ogniu i mieszając,podgrzewaj,aż ciasto zacznie odstawac od ścianek naczynia.
Ciasto przestudz.Wbijaj do niego po jednym jajku,za każdym razem dokładnie ucierając.
Ciasto przełóż do szprycki i kładz na rozgrzany mocno olej,wyciskajac kształty jakie chcesz
Usmaż na złoty kolor,wyjmij łyżką cedzakową,osącz na serwetkach.Oprósz cukrem pudrem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (11)

iwonah 09 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
dziekuje za odpowiedz? mile to z twojej strony ze sie doczeklam.0 Kto głosował? | Odpowiedz

iwonah 05 października 2010Zgłoś do usunięcia
zrobilam i sa bardzo zmaczne :) ale dlaczego wpily mi duzo oleju?0 Kto głosował? | Odpowiedz

aguhak 27 maja 2010Zgłoś do usunięcia
bardzo szybkie i proste w wykonaniu, super smaczne z ukrem pudrem :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

wenia 23 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
to Churrosy - do zobaczenia (...)0 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 21 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
ciekawe, ładne napewno smaczne ........0 Kto głosował? | Odpowiedz

joannalewa 20 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
dziekuję za miłe komentarze!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Hanix1984 20 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo ciekawy pomysł na ciasto parzone, brawo :) Do ulubionych.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Hanix1984 20 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo ciekawy sposób na ciasto parzone, brawo :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

czkoladka 20 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Zrobiłam i naprawde polecam ,są pyszne0 Kto głosował? | Odpowiedz

Agunkaa 20 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo ciekawe te paczusie,trzeba wyprobowac.0 Kto głosował? | Odpowiedz