Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo szybkie i smaczne pączusie!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31002
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3676
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5376
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31002
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3676
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5376
Składniki
Wodę zagotuj ze szczyptą soli i z masłem.Zestaw z ognia,dodaj przesianą mąkę,dokładnie wymieszaj.Postaw na małym ogniu i mieszając,podgrzewaj,aż ciasto zacznie odstawac od ścianek naczynia.
Ciasto przestudz.Wbijaj do niego po jednym jajku,za każdym razem dokładnie ucierając.
Ciasto przełóż do szprycki i kładz na rozgrzany mocno olej,wyciskajac kształty jakie chcesz
Usmaż na złoty kolor,wyjmij łyżką cedzakową,osącz na serwetkach.Oprósz cukrem pudrem.