Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Morelowiec"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13971
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1609
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15737
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6383
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13971
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1609
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15737
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6383
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa
Żółtka utrzyj z cukrami. Białka ubij na sztywną pianę, wymieszaj z żółtkami. Wsyp mąkę kukurydzianą, zamieszaj. Wlej do natłuszczonej, posypanej kaszką kukurydzianą okrągłej formy. Piecz 35 minut w temp. 170°C (po upieczeniu biszkopt lekko opadnie). Ostudź.
Ciasto posmaruj dżemem, ułóż połówki moreli. Galaretkę przygotuj wg instrukcji, zalej owoce. Schłodź.
<strong>Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie