Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Morelowiec"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2108
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421375
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2057
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2108
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421375
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2057
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa
Żółtka utrzyj z cukrami. Białka ubij na sztywną pianę, wymieszaj z żółtkami. Wsyp mąkę kukurydzianą, zamieszaj. Wlej do natłuszczonej, posypanej kaszką kukurydzianą okrągłej formy. Piecz 35 minut w temp. 170°C (po upieczeniu biszkopt lekko opadnie). Ostudź.
Ciasto posmaruj dżemem, ułóż połówki moreli. Galaretkę przygotuj wg instrukcji, zalej owoce. Schłodź.
<strong>Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie