Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Morelowiec"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 718
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1889
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 418
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 718
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1889
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 418
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa
Żółtka utrzyj z cukrami. Białka ubij na sztywną pianę, wymieszaj z żółtkami. Wsyp mąkę kukurydzianą, zamieszaj. Wlej do natłuszczonej, posypanej kaszką kukurydzianą okrągłej formy. Piecz 35 minut w temp. 170°C (po upieczeniu biszkopt lekko opadnie). Ostudź.
Ciasto posmaruj dżemem, ułóż połówki moreli. Galaretkę przygotuj wg instrukcji, zalej owoce. Schłodź.
<strong>Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie