Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Morelowiec"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1520
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1270
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1360
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1147
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1520
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1270
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1360
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1147
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa
Żółtka utrzyj z cukrami. Białka ubij na sztywną pianę, wymieszaj z żółtkami. Wsyp mąkę kukurydzianą, zamieszaj. Wlej do natłuszczonej, posypanej kaszką kukurydzianą okrągłej formy. Piecz 35 minut w temp. 170°C (po upieczeniu biszkopt lekko opadnie). Ostudź.
Ciasto posmaruj dżemem, ułóż połówki moreli. Galaretkę przygotuj wg instrukcji, zalej owoce. Schłodź.
<strong>Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie