Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mrożony sorbet z mango i kiwi"
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 134
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 1145
Pełen smaku sos, do którego przygotowania wykorzystano warzywa z gotowania ar...
Odsłon: 90
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 134
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 1145
Pełen smaku sos, do którego przygotowania wykorzystano warzywa z gotowania ar...
Odsłon: 90
Składniki
Wodę, cukier i sok z cytryny gotuj kilka minut, aż zredukuje swoją objętość o ćwiartkę. Odstaw do wystygnięcia.
W tym czasie obierz mango oraz kiwi i pokrój na mniejsze kawałki. Zmiksuj wraz z miętą na mus i wymieszaj z syropem.
Teraz sprawdź poziom słodkości. Jeśli jest przesłodzone, dolej sok z cytryny.
Gotowy sorbet wlej do plastikowego naczynia i wstaw do zamrażarki.
Należy go mieszać co jakiś czas łyżką, żeby się napowietrzył i nie zrobił się zbitą bryłą lodu. Jeśli po zmrożeniu jest zbyt twardy, ponownie go zmiksuj i zmroź jeszcze przez 15-20 minut.
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Super TV