Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mrożony sorbet z mango i kiwi"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2419
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4574
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1661
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 511
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2419
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4574
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1661
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 511
Składniki
Wodę, cukier i sok z cytryny gotuj kilka minut, aż zredukuje swoją objętość o ćwiartkę. Odstaw do wystygnięcia.
W tym czasie obierz mango oraz kiwi i pokrój na mniejsze kawałki. Zmiksuj wraz z miętą na mus i wymieszaj z syropem.
Teraz sprawdź poziom słodkości. Jeśli jest przesłodzone, dolej sok z cytryny.
Gotowy sorbet wlej do plastikowego naczynia i wstaw do zamrażarki.
Należy go mieszać co jakiś czas łyżką, żeby się napowietrzył i nie zrobił się zbitą bryłą lodu. Jeśli po zmrożeniu jest zbyt twardy, ponownie go zmiksuj i zmroź jeszcze przez 15-20 minut.
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Super TV