Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mrożony sorbet z mango i kiwi"
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 80
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 23
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 387
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 510
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1189
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 80
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 23
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 387
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 510
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1189
Składniki
Wodę, cukier i sok z cytryny gotuj kilka minut, aż zredukuje swoją objętość o ćwiartkę. Odstaw do wystygnięcia.
W tym czasie obierz mango oraz kiwi i pokrój na mniejsze kawałki. Zmiksuj wraz z miętą na mus i wymieszaj z syropem.
Teraz sprawdź poziom słodkości. Jeśli jest przesłodzone, dolej sok z cytryny.
Gotowy sorbet wlej do plastikowego naczynia i wstaw do zamrażarki.
Należy go mieszać co jakiś czas łyżką, żeby się napowietrzył i nie zrobił się zbitą bryłą lodu. Jeśli po zmrożeniu jest zbyt twardy, ponownie go zmiksuj i zmroź jeszcze przez 15-20 minut.
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Super TV