Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mrożony sorbet z mango i kiwi"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23030
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 986
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104841
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23030
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 986
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104841
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
Wodę, cukier i sok z cytryny gotuj kilka minut, aż zredukuje swoją objętość o ćwiartkę. Odstaw do wystygnięcia.
W tym czasie obierz mango oraz kiwi i pokrój na mniejsze kawałki. Zmiksuj wraz z miętą na mus i wymieszaj z syropem.
Teraz sprawdź poziom słodkości. Jeśli jest przesłodzone, dolej sok z cytryny.
Gotowy sorbet wlej do plastikowego naczynia i wstaw do zamrażarki.
Należy go mieszać co jakiś czas łyżką, żeby się napowietrzył i nie zrobił się zbitą bryłą lodu. Jeśli po zmrożeniu jest zbyt twardy, ponownie go zmiksuj i zmroź jeszcze przez 15-20 minut.
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Super TV