Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Muffinki dla małej baletnicy"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Miękkie masło włóż do miski, wsyp cukier kryształ, utrzyj do białości. Dalej ucierając, stopniowo wbijaj po jednym całym jajku. Na koniec do masy wmieszaj mąkę przesianą razem z proszkiem do pieczenia.
Foremki na muffiny wyłóż ozdobnymi papilotkami (papierowymi koszyczkami). Napełnij do 2/3 wysokości przygotowanym ciastem. Maliny lekko rozmroź. Piekarnik rozgrzej do temp. 170 stopni.
Foremki z muffinkami ułóż na blasze do pieczenia. Do każdej porcji ciasta włóż kilka malin. Całość wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz muffiny około 25 minut. Wyjmij i ostudź.
Biały ser zmiksuj z mascarpone oraz cukrem pudrem na gładki krem. Schłodź w lodówce. Schłodzony krem przełóż do rękawa cukierniczego. Wyciśnij na muffinki. Posyp różową posypką. Ozdób cukrowymi baletnicami.
Najprostszy krem do muffinek zrobisz z masła i cukru pudru. Aby był odpowiednio gęsty, schłodź go dobrze w lodówce. Słodką masę ozdób cukrową posypką, wiórkami, pokruszonymi ciasteczkami albo drażetkami z czekoladowym lub też orzechowym nadzieniem.
czas ok. 50 min; porcja – 390 kcal, cena 1,60 złŹródło: Świat kobiety