Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Muffinki dwukolorowe"
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35690
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6006
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35690
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6006
        
        Składniki
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Miękkie masło siekamy, ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym.
Nie przerywając ucierania dodajemy olej i 4 łyżki ciepłej wody, a potem po jednym żółtku. Na koniec delikatnie mieszamy z pianą i mąką przesianą z proszkiem do pieczenia. Foremki smarujemy tłuszczem i lekko obsypujemy mąką.
Foremki napełniamy do 1/3 wysokości ciastem, dodajemy pokrojone kiwi i pokrojone truskawki (lub kilka całych malin). Dopełniamy ciastem do 2/3 wysokości foremek. 4. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180°C. Odstawiamy do wystygnięcia.
Czas przygotowania: 50 minut. Cena sztuki: około 0,80 zł
Wartość odżywcza: 1 sztuki: 257 kcal Białko 10,2 g/ Tłuszcz 13 g/Węglowodany 48 gŹródło: Rewia