Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Muffinki dwukolorowe"
Dzisiejsze krokiety przygotowałam na imprezę urodzinową do barszczyku czerwon...
Odsłon: 76
Dzisiaj przepis na pyszne naleśniki na krokiety. Ciasto bardzo łatwe w przygo...
Odsłon: 267
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 130
Dzisiejsze krokiety przygotowałam na imprezę urodzinową do barszczyku czerwon...
Odsłon: 76
Dzisiaj przepis na pyszne naleśniki na krokiety. Ciasto bardzo łatwe w przygo...
Odsłon: 267
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 130
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Miękkie masło siekamy, ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym.
Nie przerywając ucierania dodajemy olej i 4 łyżki ciepłej wody, a potem po jednym żółtku. Na koniec delikatnie mieszamy z pianą i mąką przesianą z proszkiem do pieczenia. Foremki smarujemy tłuszczem i lekko obsypujemy mąką.
Foremki napełniamy do 1/3 wysokości ciastem, dodajemy pokrojone kiwi i pokrojone truskawki (lub kilka całych malin). Dopełniamy ciastem do 2/3 wysokości foremek. 4. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180°C. Odstawiamy do wystygnięcia.
Czas przygotowania: 50 minut. Cena sztuki: około 0,80 zł
Wartość odżywcza: 1 sztuki: 257 kcal Białko 10,2 g/ Tłuszcz 13 g/Węglowodany 48 gŹródło: Rewia
Przepisy Desery
Desery
Szybkie ciasto z jabłkami i budyniem
Desery
Mazurek w wersji ptasie mleczko z wiosennym pejzażem
Desery
Najlepsze ptysie z kremem ajerkoniakowym
Desery
Torcik wielkanocny z niespodzianką w środku
Szybkie ciasto z jabłkami i budyniem
Ciasto bez miksera z jabłkami i budyniem zapraszam po przepis
Odsłon: 255
Mazurek w wersji ptasie mleczko z wiosennym pejzażem
"Dalej szły słodkie mazurki, jak kwadratowe kobierczyki, przybrane w lukier,...
Odsłon: 160