Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Muffinki jabłkowe z kruszonką"
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 509
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10282
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13465
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2727
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 509
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10282
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13465
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2727
Składniki
na kruszonkę posiekać lub rozetrzeć palcami do powstania okruszków. Schłodzić.
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem i sodą. Jajko roztrzepać z cukrem, wanilią, olejem i maślanką. Dodać do suchych składników i wymieszać, aż dokładnie się połączą. Dosypać 1 szklankę jabłkowych kosteczek, wymieszać.
Masę nakładać do papilotek włożonych do formy na muffinki. Do każdej muffinki włożyć kilka kawałków jabłka. Wyjąć kruszonkę, rozdrobnić lub zatrzeć na muffinki.
Piec ok. 15 minut w 200oC, a następnie jeszcze 10 minut w temperaturze 180oC. Przed wyjęciem zrobić test suchego patyczka.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium