Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Muffinki jabłkowe z kruszonką"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 276
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 276
Składniki
na kruszonkę posiekać lub rozetrzeć palcami do powstania okruszków. Schłodzić.
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem i sodą. Jajko roztrzepać z cukrem, wanilią, olejem i maślanką. Dodać do suchych składników i wymieszać, aż dokładnie się połączą. Dosypać 1 szklankę jabłkowych kosteczek, wymieszać.
Masę nakładać do papilotek włożonych do formy na muffinki. Do każdej muffinki włożyć kilka kawałków jabłka. Wyjąć kruszonkę, rozdrobnić lub zatrzeć na muffinki.
Piec ok. 15 minut w 200oC, a następnie jeszcze 10 minut w temperaturze 180oC. Przed wyjęciem zrobić test suchego patyczka.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium