Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffinki w polewie czekoladowej"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 778
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425050
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10705
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336978
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 778
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425050
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10705
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336978
Składniki
Czekoladę połam na kawałeczki i razem z masłem włóż go garnka. Następnie podgrzewaj na małym płomieniu, aż się stopią. Przelej do miseczki, chwilę przestudź.
Do czekolady z masłem dodaj szklankę cukru, cukier waniliowy i sól. Wbij jajka. Wsyp mąkę przesianą wcześniej z proszkiem do pieczenia. Utrzyj mikserem na puszyste ciasto.
Przygotuj formę na muffiny z 12 wgłębieniami. Do każdego włóż papierową foremkę. Nałóż porcję ciasta. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz około 20 minut. Ciastka wystudź. Udekoruj stopioną polewą oraz bezikami.
Jedna sztuka zawiera: 290 kcalŹródło: Tina