Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffinki w polewie czekoladowej"
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93669
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2677
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3506
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1608
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2278
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93669
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2677
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3506
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1608
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2278
Składniki
Czekoladę połam na kawałeczki i razem z masłem włóż go garnka. Następnie podgrzewaj na małym płomieniu, aż się stopią. Przelej do miseczki, chwilę przestudź.
Do czekolady z masłem dodaj szklankę cukru, cukier waniliowy i sól. Wbij jajka. Wsyp mąkę przesianą wcześniej z proszkiem do pieczenia. Utrzyj mikserem na puszyste ciasto.
Przygotuj formę na muffiny z 12 wgłębieniami. Do każdego włóż papierową foremkę. Nałóż porcję ciasta. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz około 20 minut. Ciastka wystudź. Udekoruj stopioną polewą oraz bezikami.
Jedna sztuka zawiera: 290 kcalŹródło: Tina