Do góry

Desery Przepis na:

Muffinki z białą czekoladą

Muffinki z białą czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 196 Ocena: 998

Dodano:

Odsłon: 134

Muffinki z białą czekoladą to moje wariactwo na temat babeczek. Są to pyszne, słodkie, a zarazem bardzo mleczne muffinki. Muffinki z białą czekoladą są doskonałą alternatywą dla tych wszystkich, którzy nie lubią spędzać dużo czasu w kuchni. Babeczki sprawdzą się podczas pikników. Dodatek białek czekolady sprawia, iż nie trzeba ich dodatkowo słodzić, zachowują przy tym swoją konsystencję.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mleko, masło i cukier rozpuszczamy. Dodajemy czekoladę. Mieszamy, aż czekolada się rozpuści. Studzimy. Mąkę, otręby oraz proszek do pieczenia mieszamy ze sobą. Do suchych składników dodajemy mokre oraz jajko. Całość mieszamy, a składniki się połączą. Do formy na muffinki wkładamy papilotki. Do każdej papilotki nakładamy 2-3 łyżki ciasta. Całość pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut. Studzimy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń