Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi Marsy temu na pewno posmakują,b. fajny smak:-)
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 148
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 52
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 84
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 148
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 52
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 84
Składniki
Piekarnik rozgrzewam do 200 st. C
Jeżeli używam masła,rozpuszczam je i odstawiam,żeby wystygło.
Do mniejszej miski przesiewam mąkę,dodaję pozostałe suche składniki-cukier,cukier waniliowy,sól,proszek do pieczenia,pokrojone na kawałki batony.Mieszam wszystko delikatnie ręką.
W większej misce rozmącam jajka z olejem/masłem i mlekiem.
Łączę suche i mokre składniki,mieszam krótko,delikatnie drewnianą łyżką(NIE UŻYWAMY MIKSERA!).
Formę do muffinów wykładam papilotkami(można wysmarować masłem),nakładam łyżką ciasto(prawie do pełna) i wstawiam do piekarnika.
Piekę ok. pół godz.(do"suchego patyczka").Smacznego!