Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi Marsy temu na pewno posmakują,b. fajny smak:-)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 749
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2077
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4063
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4064
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 749
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2077
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4063
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4064
Składniki
Piekarnik rozgrzewam do 200 st. C
Jeżeli używam masła,rozpuszczam je i odstawiam,żeby wystygło.
Do mniejszej miski przesiewam mąkę,dodaję pozostałe suche składniki-cukier,cukier waniliowy,sól,proszek do pieczenia,pokrojone na kawałki batony.Mieszam wszystko delikatnie ręką.
W większej misce rozmącam jajka z olejem/masłem i mlekiem.
Łączę suche i mokre składniki,mieszam krótko,delikatnie drewnianą łyżką(NIE UŻYWAMY MIKSERA!).
Formę do muffinów wykładam papilotkami(można wysmarować masłem),nakładam łyżką ciasto(prawie do pełna) i wstawiam do piekarnika.
Piekę ok. pół godz.(do"suchego patyczka").Smacznego!