Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi Marsy temu na pewno posmakują,b. fajny smak:-)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113598
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113598
Składniki
Piekarnik rozgrzewam do 200 st. C
Jeżeli używam masła,rozpuszczam je i odstawiam,żeby wystygło.
Do mniejszej miski przesiewam mąkę,dodaję pozostałe suche składniki-cukier,cukier waniliowy,sól,proszek do pieczenia,pokrojone na kawałki batony.Mieszam wszystko delikatnie ręką.
W większej misce rozmącam jajka z olejem/masłem i mlekiem.
Łączę suche i mokre składniki,mieszam krótko,delikatnie drewnianą łyżką(NIE UŻYWAMY MIKSERA!).
Formę do muffinów wykładam papilotkami(można wysmarować masłem),nakładam łyżką ciasto(prawie do pełna) i wstawiam do piekarnika.
Piekę ok. pół godz.(do"suchego patyczka").Smacznego!