Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi Marsy temu na pewno posmakują,b. fajny smak:-)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 286
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 286
Składniki
Piekarnik rozgrzewam do 200 st. C
Jeżeli używam masła,rozpuszczam je i odstawiam,żeby wystygło.
Do mniejszej miski przesiewam mąkę,dodaję pozostałe suche składniki-cukier,cukier waniliowy,sól,proszek do pieczenia,pokrojone na kawałki batony.Mieszam wszystko delikatnie ręką.
W większej misce rozmącam jajka z olejem/masłem i mlekiem.
Łączę suche i mokre składniki,mieszam krótko,delikatnie drewnianą łyżką(NIE UŻYWAMY MIKSERA!).
Formę do muffinów wykładam papilotkami(można wysmarować masłem),nakładam łyżką ciasto(prawie do pełna) i wstawiam do piekarnika.
Piekę ok. pół godz.(do"suchego patyczka").Smacznego!