Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te muffinki są banalnie proste i z pewnością zaskoczą smakiem
Artykuł sponsorowany
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118247
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8442
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2183
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1556
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118247
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8442
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2183
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1556
Składniki
W misce wymieszaj ze sobą dwa rodzaje mąk, płatki owsiane, proszek do pieczenia oraz cynamon. W rondelku rozpuść masło. Do rozpuszczonego masła dodaj miód, jajka i maślankę. Połącz ze sobą składniki z rondelka i miski. Wymieszaj je dokładnie i dodaj szklankę suszonej żurawiny, następnie ponownie wymieszaj. Przygotowane papilotki wypełnij ciastem w ¾ wysokości. Wierzch posyp pozostałą żurawiną. Tak przygotowane muffinki wstaw do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz ok. 25 minut. Gotowe muffinki posyp cukrem pudrem oraz udekoruj żurawiną :) Smacznego!