Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te muffinki są banalnie proste i z pewnością zaskoczą smakiem
Artykuł sponsorowany
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 974
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 498
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 473
Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szyb...
Odsłon: 151
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 974
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 498
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 473
Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szyb...
Odsłon: 151
Składniki
W misce wymieszaj ze sobą dwa rodzaje mąk, płatki owsiane, proszek do pieczenia oraz cynamon. W rondelku rozpuść masło. Do rozpuszczonego masła dodaj miód, jajka i maślankę. Połącz ze sobą składniki z rondelka i miski. Wymieszaj je dokładnie i dodaj szklankę suszonej żurawiny, następnie ponownie wymieszaj. Przygotowane papilotki wypełnij ciastem w ¾ wysokości. Wierzch posyp pozostałą żurawiną. Tak przygotowane muffinki wstaw do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz ok. 25 minut. Gotowe muffinki posyp cukrem pudrem oraz udekoruj żurawiną :) Smacznego!