Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyglądają uroczo i szybko odlatują z talerza :)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 947
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4573
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1214
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 537
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 947
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4573
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1214
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 537
Składniki
Wszystkie składniki cista, poza czekoladą, umieszczamy w misce i ucieramy mikserem na gładką masę. Dodajemy stopioną czekoladę i dokładnie mieszamy. Masę wylewamy do 12 foremek na muffinki i pieczemy przez 15 min w temp. 180 st. Wyciągamy z pieca i odstawiamy babeczki do wystygnięcia. Przygotowujemy masę cytrynową: ucieramy masło, aż będzie puszyste. Stopniowo dodajemy przesiany cukier puder, następnie skórkę cytrynową, sok z cytryny i dokładnie ucieramy. Kiedy babeczki wystygną, odcinamy ich wypukłe wierzchy i przekrawamy je na pół. Muffinki smarujemy masą cytrynową i na każdej kładziemy 2 kawałki ściętych wierzchów tak, aby ułożyły się w skrzydełka motyla. Posypujemy delikatnie cukrem pudrem.