Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 271
Dodano: 11.12.2008
Odsłon: 7891
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Wszystkie składniki cista, poza czekoladą, umieszczamy w misce i ucieramy mikserem na gładką masę. Dodajemy stopioną czekoladę i dokładnie mieszamy. Masę wylewamy do 12 foremek na muffinki i pieczemy przez 15 min w temp. 180 st. Wyciągamy z pieca i odstawiamy babeczki do wystygnięcia. Przygotowujemy masę cytrynową: ucieramy masło, aż będzie puszyste. Stopniowo dodajemy przesiany cukier puder, następnie skórkę cytrynową, sok z cytryny i dokładnie ucieramy. Kiedy babeczki wystygną, odcinamy ich wypukłe wierzchy i przekrawamy je na pół. Muffinki smarujemy masą cytrynową i na każdej kładziemy 2 kawałki ściętych wierzchów tak, aby ułożyły się w skrzydełka motyla. Posypujemy delikatnie cukrem pudrem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

eloonia 06 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Bomba pomysł z tymi motylkami, można jeszcze poszaleć z kolorami masy i kropeczki na skrzydełkach.... ;) Super!4 Kto głosował? | Odpowiedz