Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyglądają uroczo i szybko odlatują z talerza :)
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68367
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2019
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68367
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2019
Składniki
Wszystkie składniki cista, poza czekoladą, umieszczamy w misce i ucieramy mikserem na gładką masę. Dodajemy stopioną czekoladę i dokładnie mieszamy. Masę wylewamy do 12 foremek na muffinki i pieczemy przez 15 min w temp. 180 st. Wyciągamy z pieca i odstawiamy babeczki do wystygnięcia. Przygotowujemy masę cytrynową: ucieramy masło, aż będzie puszyste. Stopniowo dodajemy przesiany cukier puder, następnie skórkę cytrynową, sok z cytryny i dokładnie ucieramy. Kiedy babeczki wystygną, odcinamy ich wypukłe wierzchy i przekrawamy je na pół. Muffinki smarujemy masą cytrynową i na każdej kładziemy 2 kawałki ściętych wierzchów tak, aby ułożyły się w skrzydełka motyla. Posypujemy delikatnie cukrem pudrem.