Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyglądają uroczo i szybko odlatują z talerza :)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 929
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4160
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 929
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4160
Składniki
Wszystkie składniki cista, poza czekoladą, umieszczamy w misce i ucieramy mikserem na gładką masę. Dodajemy stopioną czekoladę i dokładnie mieszamy. Masę wylewamy do 12 foremek na muffinki i pieczemy przez 15 min w temp. 180 st. Wyciągamy z pieca i odstawiamy babeczki do wystygnięcia. Przygotowujemy masę cytrynową: ucieramy masło, aż będzie puszyste. Stopniowo dodajemy przesiany cukier puder, następnie skórkę cytrynową, sok z cytryny i dokładnie ucieramy. Kiedy babeczki wystygną, odcinamy ich wypukłe wierzchy i przekrawamy je na pół. Muffinki smarujemy masą cytrynową i na każdej kładziemy 2 kawałki ściętych wierzchów tak, aby ułożyły się w skrzydełka motyla. Posypujemy delikatnie cukrem pudrem.