Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu i pyszne muffinki.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4561
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1642
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 500
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4561
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1642
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 500
Składniki
W jednym naczyniu wymieszać suche składniki - mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, kakao, czekoladę; a w drugim naczyniu wszystkie mokre składniki - czyli pozostałe :)
Wlać mokre składniki do suchych i szybko wymieszać. Nie powinno być bardzo dokładnie rozmieszane, tylko na tyle, aby składniki się połączyły i ciasto było w miarę jednolite.
Wypełnić formę do muffinek papilotkami, wlać do nich ciasto. Piec około 20 minut w piecu nagrzanym do 200 stopni C.
Przepis ten pochodzi z programu Nigelli Lawson.