Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Muffiny lipowe"
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8528
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3003
Polecam.
Odsłon: 1774
Polecam.
Odsłon: 506
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8528
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3003
Polecam.
Odsłon: 1774
Polecam.
Odsłon: 506
Składniki
<strong>Przepis przysłała Dorota Wójcicka z Niepołomic</strong>
Torebki herbaty lipowej zaparz w pół szklanki wrzącej wody, ostudź. Miód, jeśli jest skrystalizowany, rozpuść, ostudź. Wszystkie zmiksuj.
Ciastem napełnij foremki do muffinek. Piecz 25 minut w temp. 180°C. Ostudź. Muffinki polej stopioną na parze czekoladą, posyp mielonymi orzechami włoskimi.Źródło: Chwila dla Ciebie