Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muffiny z kremem waniliowym"
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7802
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2949
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1215
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1186
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7802
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2949
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1215
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1186
Składniki
Ciasto: białka ubij na sztywno. Żółtka ubij z cukrem, dodając na przemian mąkę z proszkiem do pieczenia, olej, szampan i aromat waniliowy. Dodaj pianę, delikatnie wymieszaj.
Nadzienie: żółtka utrzyj z cukrem. Dodaj obydwie mąki, aromat waniliowy i na koniec wino, wymieszaj. Mleko zagotuj. Zdejmij z ognia, wlej masę żółtkową, gotuj, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Ugotowany budyń podziel na pół. Ostudź. Masło utrzyj, dodając stopniowo połowę budyniu.
Po ok. półtorej łyżki ciasta włóż do foremek do babeczek. Ułóż łyżeczkę budyniu, przykryj łyżką ciasta. Piecz ok. 25 min w 180°C. Ostudź. Babeczki udekoruj kremem maślanym i kawałkami ananasa.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie