Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muffiny z kremem waniliowym"
Rurki zrobione z ciasta francuskiego, nadziane kremem waniliowym. Podany prze...
Odsłon: 3149
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1127
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 114
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1717
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1127
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 114
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1717
Składniki
Ciasto: białka ubij na sztywno. Żółtka ubij z cukrem, dodając na przemian mąkę z proszkiem do pieczenia, olej, szampan i aromat waniliowy. Dodaj pianę, delikatnie wymieszaj.
Nadzienie: żółtka utrzyj z cukrem. Dodaj obydwie mąki, aromat waniliowy i na koniec wino, wymieszaj. Mleko zagotuj. Zdejmij z ognia, wlej masę żółtkową, gotuj, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Ugotowany budyń podziel na pół. Ostudź. Masło utrzyj, dodając stopniowo połowę budyniu.
Po ok. półtorej łyżki ciasta włóż do foremek do babeczek. Ułóż łyżeczkę budyniu, przykryj łyżką ciasta. Piecz ok. 25 min w 180°C. Ostudź. Babeczki udekoruj kremem maślanym i kawałkami ananasa.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z kremem.
Desery
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Desery
Jajeczka – ciasteczka kakaowe
Desery
Ciasto wielkanocne - baranek
Ciasto z kremem.
Szybkie ciasto z kremem o smaku ajerkoniakowym zrobione z upieczonego biszkop...
Odsłon: 29
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Zapraszam na babkę cytrynową, prostą, ekspresową. Całe jajka z cukrem, olejem...
Odsłon: 107