Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Muffiny z rabarbarem"
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 22680
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1063
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4374
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1131
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1292
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4327
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 22680
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1063
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4374
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1131
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1292
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4327
Składniki
Rabarbar umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Łodygi obierz, pokrój w ok. 1 cm plasterki. Do miski przesiej mąkę. Dodaj proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, cukier oraz cukier wanilinowy, wymieszaj. Do drugiej miski wbij jajka, rozmąć widelcem lub trzepaczką. Wlej jogurt naturalny oraz olej, wymieszaj. Mokre dodaj do suchych. Wy- mieszaj łyżką tak, aby się tylko połączyły. Na koniec dodaj pokrojony rabarbar i jeszcze raz delikatnie wymieszaj.
Przygotuj kruszonkę. Do miski przesiej mąkę, dodaj cukier, cynamon, wymieszaj łyżką. Na koniec dodaj posiekane masło i połącz kruszonki, rozcierając je palcami.
Foremki na muffiny wyłóż papilotkami. Napełnij ciastem do 3 wysokości. Wierzch posyp kruszonką. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180° C ok. 25 minut do tzw. suchego patyczka. Wystudź w uchylonym piekarniku.
<strong>: 40 minut Sztuka: 260 kilokalorii</strong>Źródło: Świat i Ludzie