Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Muffiny z rabarbarem"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 683
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 28
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 201
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 55
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 235
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 380
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 683
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 28
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 201
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 55
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 235
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 380
Składniki
Rabarbar umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Łodygi obierz, pokrój w ok. 1 cm plasterki. Do miski przesiej mąkę. Dodaj proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, cukier oraz cukier wanilinowy, wymieszaj. Do drugiej miski wbij jajka, rozmąć widelcem lub trzepaczką. Wlej jogurt naturalny oraz olej, wymieszaj. Mokre dodaj do suchych. Wy- mieszaj łyżką tak, aby się tylko połączyły. Na koniec dodaj pokrojony rabarbar i jeszcze raz delikatnie wymieszaj.
Przygotuj kruszonkę. Do miski przesiej mąkę, dodaj cukier, cynamon, wymieszaj łyżką. Na koniec dodaj posiekane masło i połącz kruszonki, rozcierając je palcami.
Foremki na muffiny wyłóż papilotkami. Napełnij ciastem do 3 wysokości. Wierzch posyp kruszonką. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180° C ok. 25 minut do tzw. suchego patyczka. Wystudź w uchylonym piekarniku.
<strong>: 40 minut Sztuka: 260 kilokalorii</strong>Źródło: Świat i Ludzie