Desery Przepis na:
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Produkty suche miesza się razem
Produkty mokre miesza się razem
produkty suche miesza się z mokrymi,dodaje konfiturę z róży,albo jakieś miękkie owoce
napełniamy foremki do mufinek ciastem,wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 15-20 min w 180stopniach.Tutaj polecam Wam foremki do mufinek silikonowe.Raz zainwestujemy i naprawdę nie pożałujemy :)Zresztą polecam w ogóle używać forem z silikonu:)piecze się super a ciasto zawsze wyjdzie w niezmienionej formie,tylko trzeba chwilkę odczekać żeby przestygło:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

agi763 09 marca 2012Zgłoś do usunięcia
Oj nie ladnie nie ladnie , byc taka zlosliwa :(0 Kto głosował? | Odpowiedz

agi763 18 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Wlasnie zrobilam te mufinki,ale niestety nie polecam,sa nie smaczne i bardzo tluste,powinno sie je piec w 200 stopniach i co najmniej 30 min,polecam za to foremki silikonowe sa super mozna piec w nich wszystko,pozdrawiam :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

bozenas 01 września 2011Zgłoś do usunięcia
To jest forma silikonowa:)Etui- forma jak najbardziej do mufinek tylko dno ma kształt róży:)2 Kto głosował? | Odpowiedz

Basiulec 18 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Mam pytanie odnośnie kształtu... Sama robiłaś te róże? Wycinałaś, czy miałaś takie formy?Super wyglądają..
2 Kto głosował? | Odpowiedz

etui 04 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Taa, ale to zdjęciwe nijak si ę ma do mufinek...3 Kto głosował? | Odpowiedz