Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 326
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1742
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 342
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 326
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1742
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 342
Składniki
Do rondelka włóż margarynę, dodaj cukier puder, kakao, olej oraz wodę. Podgrzewaj na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Wystudź. 2. Oddziel żółtka od białek. Do białek dodaj szczyptę soli, ubij na sztywną pianę. Żółtka włóż do miski i ucieraj mikserem, stopniowo dodając wystudzoną zawartość rondelka. Następnie małymi porcjami, nie przerywając ucierania, dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz cukrem wanilinowym. Na koniec dodaj ubite białka i całość delikatnie wymieszaj łyżką. 3. Ciasto przelej do tortownicy wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Piekarnik nagrzej do 170° C, piecz ciasto przez 50 minut. 4. Przygotuj polewę. W garnuszku roztop masło, dodaj cukier, kakao oraz śmietankę. Wymieszaj i gotuj krótką chwilę, aż całość zacznie gęstnieć. Przestudzoną polewą udekoruj wystudzone ciasto i posyp wiórkami kokosowymi.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut Porcja: 390 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie