Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Murzynek"
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1019
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 281
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1019
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 281
Składniki
Do rondelka włóż margarynę, dodaj cukier puder, kakao, olej oraz wodę. Podgrzewaj na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Wystudź. 2. Oddziel żółtka od białek. Do białek dodaj szczyptę soli, ubij na sztywną pianę. Żółtka włóż do miski i ucieraj mikserem, stopniowo dodając wystudzoną zawartość rondelka. Następnie małymi porcjami, nie przerywając ucierania, dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz cukrem wanilinowym. Na koniec dodaj ubite białka i całość delikatnie wymieszaj łyżką. 3. Ciasto przelej do tortownicy wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Piekarnik nagrzej do 170° C, piecz ciasto przez 50 minut. 4. Przygotuj polewę. W garnuszku roztop masło, dodaj cukier, kakao oraz śmietankę. Wymieszaj i gotuj krótką chwilę, aż całość zacznie gęstnieć. Przestudzoną polewą udekoruj wystudzone ciasto i posyp wiórkami kokosowymi.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut Porcja: 390 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Przepisy Desery
Desery
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Desery
Jajeczka – ciasteczka kakaowe
Desery
Ciasto wielkanocne - baranek
Desery
Słoneczne tartelki z nutą egzotyczną
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Zapraszam na babkę cytrynową, prostą, ekspresową. Całe jajka z cukrem, olejem...
Odsłon: 81
Jajeczka – ciasteczka kakaowe
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 69