Do góry

Desery Przepis na:

Murzynek

Murzynek

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 411

Dodano:

Odsłon: 22819

smaczne.proste:)

Składniki

  • maka, 2szkl
  • jajka, 4
  • proszek do pieczenia, 2 lyzeczki
  • cukier waniliowy, 1
  • woda, 0.5szkl
  • kakao, 2lyzki+2lyzki do polewy
  • cukier krysztal, 2szkl+5lyzek do polewy
  • margaryna, 250gram+125do polewy
  • smietana, 2 lyzki
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Murzynek

Przygotowanie

  1. Margaryne,cukier,kakao,wode oraz cukier waniliowy zagotowac. Nastepnie po zagotowaniu i ostygnieciu reszte produktow dodajemy delikatnie mieszajac . Gotowa mase wlewamy na wysmarowana blache tluszczem i posypana bulka karta.Pieczeny w 180stopniach ok.30 minut.Po ostygnieciu polewamy polewa.

  2. Polewa: 125gram margaryny ,5 lyzek cukru, 2 lyzki kakao.2 lyzki smietany.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sereberko80 16 września 2010 ja nawet jak dodaję do murzynka 2 łyżki kakao, to nie jest taki czarny, tylko ciemno-brązowy ... zresztą w mojej rodzinie taki mega kakaowy jak Twój by nie przeszedł, nad czym ubolewam :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ania541984 13 września 2010 Najpierw rozpuszczam margaryne z cukrem nastepnie dodaje kakao a na koniec smietana 18% 2 lyzki.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 13 września 2010 Zawsze chciałam zrobić takiego czarnego jak smoła Murzynka ;) A w jakiej kolejności rozpuszczasz składniki polewy? Pytam bo mi kilka razy się "zwarzyła" - tzn. kakao nie chciało się połączyć z tłuszczem.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 10 września 2010 Prawdziwy czarny "murzyn" - jaka wielkość formy?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń