Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowite polaczenie slodyczy i pikanterii...dla mnie bomba!
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24842
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 83
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24842
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 83
Składniki
Czekolade roztapiamy na parze i odstawiamy do wystygniecia. Chilli i maslo wkladamy do rondelka i podgrzewamy okolo 20 minut, przecedzamy. Chilli maslo dodajemy do czekolady i mieszamy, dodajemy tequille, ponownie mieszamy. Bialka ubijamy, gdy sa juz lekko ubite dodajemy cukier puder i ubijamy dalej. Delikatnie i stponiowo dodajemy bialka do czekolady i delikatnie z wyczuciem mieszamy. Przekladamy mus do kieliszkow do martini i wstawiamy do lodowki na okolo 2 godziny. Ubijamy smietanke, tak aby nabrala objetosci i nakladamy ja na wierzch musu tuz przed podaniem. Smacznego!