Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowite polaczenie slodyczy i pikanterii...dla mnie bomba!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 782
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1412
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 782
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1412
Składniki
Czekolade roztapiamy na parze i odstawiamy do wystygniecia. Chilli i maslo wkladamy do rondelka i podgrzewamy okolo 20 minut, przecedzamy. Chilli maslo dodajemy do czekolady i mieszamy, dodajemy tequille, ponownie mieszamy. Bialka ubijamy, gdy sa juz lekko ubite dodajemy cukier puder i ubijamy dalej. Delikatnie i stponiowo dodajemy bialka do czekolady i delikatnie z wyczuciem mieszamy. Przekladamy mus do kieliszkow do martini i wstawiamy do lodowki na okolo 2 godziny. Ubijamy smietanke, tak aby nabrala objetosci i nakladamy ja na wierzch musu tuz przed podaniem. Smacznego!