Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mus czekoladowy z kremem angielskim i śmietaną"
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 546
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3002
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 517
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 45
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 546
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3002
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 517
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 45
Składniki
Dolewaj do rozpuszczonej w kąpieli wodnej czekolady połowę kremu angielskiego małymi porcjami, tak jak podczas robienia majonezu. Powinnaś otrzymać konsystencję emulsji. Następnie dodaj wcześniej ubitą bitą śmietanę, mieszając bardzo delikatnie. Otrzymana masa powinna się błyszczeć.
Dodaj pozostałą część kremu i wymieszaj. Masa będzie o wiele bardziej aksamitna niż przy przygotowaniu musu czekoladowego z białek ubitych na sztywno.
Przełóż masę do małych salaterek. Wstaw do lodówki, by mus stężał. Przed podaniem udekoruj np. konfiturami i tartą czekoladą.Źródło: Olivia