Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mus czekoladowy z kremem angielskim i śmietaną"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Dolewaj do rozpuszczonej w kąpieli wodnej czekolady połowę kremu angielskiego małymi porcjami, tak jak podczas robienia majonezu. Powinnaś otrzymać konsystencję emulsji. Następnie dodaj wcześniej ubitą bitą śmietanę, mieszając bardzo delikatnie. Otrzymana masa powinna się błyszczeć.
Dodaj pozostałą część kremu i wymieszaj. Masa będzie o wiele bardziej aksamitna niż przy przygotowaniu musu czekoladowego z białek ubitych na sztywno.
Przełóż masę do małych salaterek. Wstaw do lodówki, by mus stężał. Przed podaniem udekoruj np. konfiturami i tartą czekoladą.Źródło: Olivia