Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mus egzotyczny"
Dziecko słabo zaopatrzonej lodówki :). Rewelacyjnie smakuje serwowane na kusk...
Odsłon: 27830
Falafel to wegetariańskie kotleciki z ciecierzycy. Jest to niezwykle popularn...
Odsłon: 5614
Przepis dnia
Niedzielny pyszny obiad, syn to prawie talerz wylizał, co mu się rzadko zdarz...
Odsłon: 9018
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 2920
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 468
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 2312
Przepis dnia
Niedzielny pyszny obiad, syn to prawie talerz wylizał, co mu się rzadko zdarz...
Odsłon: 9018
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 2920
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 468
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 2312
Składniki
<strong>Do dekoracji:</strong>
l 1/2 owocu granatu
<strong>Ewentualnie:</strong>
l 1/2 opakowania serka mascarpone
Kiwi umyj, obierz, pokrój na mniejsze cząstki. Następnie zmiksuj z dodatkiem cukru pudru blenderem lub mikserem w naczyniu koktajlowym. Mus kiwi odstaw na kwadrans do lodówki.
Pomarańczę sparz, a gdy ostygnie, starannie osusz. Nie przekrawając owocu, zetrzyj z połowy skórkę na tarce o najdrobniejszych oczkach. Teraz przekrój owoc na pół i z tej samej połówki wyciśnij sok. Pozostałą połówkę owocu ze skórką pokrój w półplasterki.
Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubij z sokiem wyciśniętym z cytryny (dodawaj go bardzo powoli, aby śmietanka się nie zważyła) oraz z cukrem wanilinowym. Gdy śmietana będzie już sztywna, dodaj skórkę otartą z połowy pomarańczy i delikatnie wymieszaj wszystko łyżką. Jeśli deser przygotowujesz z serkiem mascarpone, połącz go teraz z bitą śmietaną.
Do szklanych pucharków nakładaj na przemian po porcji musu z kiwi oraz bitej śmietany. Udekoruj wierzch plasterkami pomarańczy oraz miąższem (pestkami) owocu granatu. Deser schładzaj co najmniej 15 minut przed podaniem.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut Porcja: 345 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Przepisy Desery
Desery
Zakręcone drożdżówki z serem
Desery
Mini serniczki z truskawkami (keto)
Desery
Murzynek z truskawkami
Desery
Ciasto Piękna Helena
Zakręcone drożdżówki z serem
Co zrobić, aby w domowym zaciszu przygotować delikatne i puszyste drożdżówki,...
Odsłon: 1488
Mini serniczki z truskawkami (keto)
Przepis na pyszne i proste w przygotowaniu mini serniczki na zimno. To idealn...
Odsłon: 378