Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 364
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11153
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3890
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1343
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 364
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11153
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3890
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1343
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej 0w następujący sposób: połamną tabliczkę włóż do miseczki matalowej i ustaw na garnku z gotującą się wodą, rozpuszczaj ją do końca na maleńkim ogniu, mieszając drewnianąn łyżką. Deseczkę owiń folią spożywczą, dobrze ją napinając, wylej na folię czekoladę i wstaw do logówki, aby zastygła. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wody
Śmietanę ubij z cukrem pudrem i smietn-fixem, odaj do niej jogurt i rozpuszczoną żelatynę, dokładnie wymieszaj. Na koniec do ubitej śmietany dodaj likier miętowy i jeszcze raz starannie całośc wymieszać. Wstaw na kilkanaście minut do lodówki, by mus dobrze zastygł.
Schłodzoną czekoladę wyjmij z lodówki i wycinaj z niej serca. Płatki czekoladowe przekładaj musem miętowym, dekoruj listkami mięty