Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7920
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 310
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3203
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 599
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7920
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 310
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3203
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 599
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej 0w następujący sposób: połamną tabliczkę włóż do miseczki matalowej i ustaw na garnku z gotującą się wodą, rozpuszczaj ją do końca na maleńkim ogniu, mieszając drewnianąn łyżką. Deseczkę owiń folią spożywczą, dobrze ją napinając, wylej na folię czekoladę i wstaw do logówki, aby zastygła. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wody
Śmietanę ubij z cukrem pudrem i smietn-fixem, odaj do niej jogurt i rozpuszczoną żelatynę, dokładnie wymieszaj. Na koniec do ubitej śmietany dodaj likier miętowy i jeszcze raz starannie całośc wymieszać. Wstaw na kilkanaście minut do lodówki, by mus dobrze zastygł.
Schłodzoną czekoladę wyjmij z lodówki i wycinaj z niej serca. Płatki czekoladowe przekładaj musem miętowym, dekoruj listkami mięty