Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 167
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9419
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 994
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 167
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9419
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 994
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej 0w następujący sposób: połamną tabliczkę włóż do miseczki matalowej i ustaw na garnku z gotującą się wodą, rozpuszczaj ją do końca na maleńkim ogniu, mieszając drewnianąn łyżką. Deseczkę owiń folią spożywczą, dobrze ją napinając, wylej na folię czekoladę i wstaw do logówki, aby zastygła. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wody
Śmietanę ubij z cukrem pudrem i smietn-fixem, odaj do niej jogurt i rozpuszczoną żelatynę, dokładnie wymieszaj. Na koniec do ubitej śmietany dodaj likier miętowy i jeszcze raz starannie całośc wymieszać. Wstaw na kilkanaście minut do lodówki, by mus dobrze zastygł.
Schłodzoną czekoladę wyjmij z lodówki i wycinaj z niej serca. Płatki czekoladowe przekładaj musem miętowym, dekoruj listkami mięty