Do góry

Desery Przepis na:

Mus warzywny

Mus warzywny

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5692

Dodano:

Odsłon: 6

Sprawdzony przepis na "Mus warzywny"

Składniki

  • 80 dag pomidorów
  • ogórek
  • papryka bez skóry
  • 3 ząbki czosnku
  • cebula
  • 2 łyżki octu winnego
  • 3 łyżki oliwy
  • pół l soku warzywnego
  • bazylia
  • sól
  • biały pieprz
  • natka
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 1/4 szklanka bulionu
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pomidory sparz, obierz i drobno pokrój razem z papryką, ogórkiem i cebulą. Odłóż około 1/5 warzyw i dopraw je solą.

  2. Pozostałą część wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Zalej octem winnym oraz oliwą z oliwek i zmiksuj w blenderze.

  3. Powstały mus połącz z sokiem i odłożonymi warzywami. Dodaj rozpuszczoną wcześniej w bulionie i wystudzoną żelatynę.

  4. Całość wymieszaj, wlej do małych miseczek i schłodź w zamrażarce.

  5. Czas przygotowania: 40 min Ilość kalorii na 1 porcję: 170 Stopień trudności: trudne

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń