Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mus z mrożonych truskawek"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27274
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27274
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Kilka ładnych truskawek zostawiamy do dekoracji. Resztę miksujemy.
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach wrzątku, wlewamy do masy truskawkowej, starannie mieszamy. Łączymy z ubitą śmietaną.
Kiedy masa zacznie gęstnieć, przekładamy ją do szprycy lub rękawa cukierniczego i wyciskamy delikatnie do pucharków.
Deser wstawiamy do lodówki na godzinę. Przed podaniem dekorujemy mus według uznania, np. listkami świeżej mięty, połówkami truskawek, czekoladowymi ozdobami cukierniczymi itp.
Czas przygotowania: 50 minut. Cena jednej porcji około: 1,30 zł
Wartość odżywcza 1 porcji: 260 kcal, Białko: 8,7 g, Tłuszcz: 17 g, Węglowodany: 74 gŹródło: Rewia