Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mus z mrożonych truskawek"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16952
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 116
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 335
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 867
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24723
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16952
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 116
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 335
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 867
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24723
Składniki
Kilka ładnych truskawek zostawiamy do dekoracji. Resztę miksujemy.
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach wrzątku, wlewamy do masy truskawkowej, starannie mieszamy. Łączymy z ubitą śmietaną.
Kiedy masa zacznie gęstnieć, przekładamy ją do szprycy lub rękawa cukierniczego i wyciskamy delikatnie do pucharków.
Deser wstawiamy do lodówki na godzinę. Przed podaniem dekorujemy mus według uznania, np. listkami świeżej mięty, połówkami truskawek, czekoladowymi ozdobami cukierniczymi itp.
Czas przygotowania: 50 minut. Cena jednej porcji około: 1,30 zł
Wartość odżywcza 1 porcji: 260 kcal, Białko: 8,7 g, Tłuszcz: 17 g, Węglowodany: 74 gŹródło: Rewia