Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mus z mrożonych truskawek"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 666
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 236
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 424
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5319
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 237
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 666
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 236
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 424
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5319
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 237
Składniki
Kilka ładnych truskawek zostawiamy do dekoracji. Resztę miksujemy.
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach wrzątku, wlewamy do masy truskawkowej, starannie mieszamy. Łączymy z ubitą śmietaną.
Kiedy masa zacznie gęstnieć, przekładamy ją do szprycy lub rękawa cukierniczego i wyciskamy delikatnie do pucharków.
Deser wstawiamy do lodówki na godzinę. Przed podaniem dekorujemy mus według uznania, np. listkami świeżej mięty, połówkami truskawek, czekoladowymi ozdobami cukierniczymi itp.
Czas przygotowania: 50 minut. Cena jednej porcji około: 1,30 zł
Wartość odżywcza 1 porcji: 260 kcal, Białko: 8,7 g, Tłuszcz: 17 g, Węglowodany: 74 gŹródło: Rewia