Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
owocowo-orzezwiające
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2774
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2356
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 713
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1290
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2774
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2356
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 713
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1290
Składniki
Brzoskwinie zalac na krótko wrzątkiem,następnieprzelac zimną wodą i obrac ze skórki.Owoce przekroic na połówki i usunąc pestki.Piekarnik nagrzac do 225 st.Jagody opłukac i osuszyc.Połowę z nich wymieszac z portwajnem i sokiem a cytryny i napełnic nimi zagłębienia w połówkach brzoskwiń.
Białka ubic mikserem na sztywną pianę.dodając stopniowo cukier i cukier waniliowy.Gotową pianę wyłożyc na owoce i posypac cukrem pudrem.Połówki brzoskwin piec ok.10min,aż bezowe czapeczki się zarumienią.Na telerzyku ulożyc 2 polowki brzoskwin polewając sokiem ,ktory sie zrobił podczas pieczenia.Przybrac listkiem mięty i jagodami.(wg uznania)