Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
owocowo-orzezwiające
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 220
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2723
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 875
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1626
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14365
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 220
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2723
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 875
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1626
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14365
Składniki
Brzoskwinie zalac na krótko wrzątkiem,następnieprzelac zimną wodą i obrac ze skórki.Owoce przekroic na połówki i usunąc pestki.Piekarnik nagrzac do 225 st.Jagody opłukac i osuszyc.Połowę z nich wymieszac z portwajnem i sokiem a cytryny i napełnic nimi zagłębienia w połówkach brzoskwiń.
Białka ubic mikserem na sztywną pianę.dodając stopniowo cukier i cukier waniliowy.Gotową pianę wyłożyc na owoce i posypac cukrem pudrem.Połówki brzoskwin piec ok.10min,aż bezowe czapeczki się zarumienią.Na telerzyku ulożyc 2 polowki brzoskwin polewając sokiem ,ktory sie zrobił podczas pieczenia.Przybrac listkiem mięty i jagodami.(wg uznania)