Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
owocowo-orzezwiające
Idealna na kolację lub do pracy.
Odsłon: 160
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 25637
Zdrowy wypiek. Biszkopt podobny do klasycznego, ale przygotowany z użyciem mą...
Odsłon: 96
Idealna na kolację lub do pracy.
Odsłon: 160
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 25637
Zdrowy wypiek. Biszkopt podobny do klasycznego, ale przygotowany z użyciem mą...
Odsłon: 96
Składniki
Brzoskwinie zalac na krótko wrzątkiem,następnieprzelac zimną wodą i obrac ze skórki.Owoce przekroic na połówki i usunąc pestki.Piekarnik nagrzac do 225 st.Jagody opłukac i osuszyc.Połowę z nich wymieszac z portwajnem i sokiem a cytryny i napełnic nimi zagłębienia w połówkach brzoskwiń.
Białka ubic mikserem na sztywną pianę.dodając stopniowo cukier i cukier waniliowy.Gotową pianę wyłożyc na owoce i posypac cukrem pudrem.Połówki brzoskwin piec ok.10min,aż bezowe czapeczki się zarumienią.Na telerzyku ulożyc 2 polowki brzoskwin polewając sokiem ,ktory sie zrobił podczas pieczenia.Przybrac listkiem mięty i jagodami.(wg uznania)