Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
owocowo-orzezwiające
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2221
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1313
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 487
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3484
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1107
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2221
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1313
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 487
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3484
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1107
Składniki
Brzoskwinie zalac na krótko wrzątkiem,następnieprzelac zimną wodą i obrac ze skórki.Owoce przekroic na połówki i usunąc pestki.Piekarnik nagrzac do 225 st.Jagody opłukac i osuszyc.Połowę z nich wymieszac z portwajnem i sokiem a cytryny i napełnic nimi zagłębienia w połówkach brzoskwiń.
Białka ubic mikserem na sztywną pianę.dodając stopniowo cukier i cukier waniliowy.Gotową pianę wyłożyc na owoce i posypac cukrem pudrem.Połówki brzoskwin piec ok.10min,aż bezowe czapeczki się zarumienią.Na telerzyku ulożyc 2 polowki brzoskwin polewając sokiem ,ktory sie zrobił podczas pieczenia.Przybrac listkiem mięty i jagodami.(wg uznania)