Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owocowo-orzeźwiające, lekko słodkie, z kruchą bezową czapeczkę - idealny deser na upalne dni.
Brzoskwinie zalać na krótko wrzątkiem, a następnie przelać zimną wodą i obrać ze skórki. Owoce przekroić na pół i wydrylować. Połówki owoców ułożyć wypukłościami do dołu w żaroodpornej formie. Piekarnik nagrzać do 220 stopni.
Jagody delikatnie opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym ręcznikiem. Połowę z nich wymieszać z sokiem z porzeczki i sokiem z cytryny i napełnić nimi zagłębienia w połówkach brzoskwiń.
Białko ubić mikserem na bardzo sztywną pianę, dodając przy tym stopniowo cukier i cukier waniliowy. Pianę przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką w formie małej gwiazdki i wycisnąć pianę na owoce, po czym posypać je cukrem pudrem.
Połówki brzoskwiń piec około 10 min w gorącym piekarniku, aż bezowe czapeczki się zarumienią. Na talerzykach układać po dwie połówki owoców, polewając je odrobiną soku powstałego w czasie pieczenia. Przybrać resztką jagód oraz listkami mięty i natychmiast podawać.
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami może z...
Odsłon: 35
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 14
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 12
Szybkie, pyszne, zdrowe danie dla makaronożerców takich jak ja :) Razowe fusi...
Odsłon: 158
Pyszne i pożywna sałatka z makaronem, piersią z kurczaka oraz suszonymi pomid...
Odsłon: 362
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami może z...
Odsłon: 35
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 14
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 12
Szybkie, pyszne, zdrowe danie dla makaronożerców takich jak ja :) Razowe fusi...
Odsłon: 158
Pyszne i pożywna sałatka z makaronem, piersią z kurczaka oraz suszonymi pomid...
Odsłon: 362
Składniki
Brzoskwinie zalać na krótko wrzątkiem, a następnie przelać zimną wodą i obrać ze skórki. Owoce przekroić na pół i wydrylować. Połówki owoców ułożyć wypukłościami do dołu w żaroodpornej formie. Piekarnik nagrzać do 220 stopni.
Jagody delikatnie opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym ręcznikiem. Połowę z nich wymieszać z sokiem z porzeczki i sokiem z cytryny i napełnić nimi zagłębienia w połówkach brzoskwiń.
Białko ubić mikserem na bardzo sztywną pianę, dodając przy tym stopniowo cukier i cukier waniliowy. Pianę przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką w formie małej gwiazdki i wycisnąć pianę na owoce, po czym posypać je cukrem pudrem.
Połówki brzoskwiń piec około 10 min w gorącym piekarniku, aż bezowe czapeczki się zarumienią. Na talerzykach układać po dwie połówki owoców, polewając je odrobiną soku powstałego w czasie pieczenia. Przybrać resztką jagód oraz listkami mięty i natychmiast podawać.
Przepisy Desery
Desery
Domowe lody w wafelku śmietankowe i kakaowe
Desery
Kruche babeczki z kremem i owocami
Desery
Placek drożdżowy z rabarbarem
Desery
Ciasto z galaretką i truskawkami
Domowe lody w wafelku śmietankowe i kakaowe
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 184
Kruche babeczki z kremem i owocami
Dzisiaj zapraszam na świetny pomysł na letnie imprezy – kruche babeczki z kre...
Odsłon: 155